04 / 05 / 2024

Turizmciler 2015 sezonu için fikir alışverişi yaptı!

Turizmciler 2015 sezonu için fikir alışverişi yaptı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki sorunların tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.




2015 sezonuna hazırlık ve turizm dinamiklerinin ahenk içerisinde çalışabilmesi için yapılan toplantıda turistin 'Bir daha Alanya'ya geleceğim' demesi için özellikle, asayiş, havalimanına uzak şehir imajı, çığırtkanlık, çevre, deniz kirliliği, yerli ve yabancıya fiyat denkliğinin sağlanması, çalışanların yaka kartı kullanması gerekliliği, esnaf ve otelcilerin mağduriyetleri gibi konularda nasıl çözüm oluşturulabileceği görüşüldü. 


YAKA KARTI TAKILSIN 

Çığırtkanlık konusunun Alanya imajına darbe vurduğunu söyleyen TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise müşteriyle temas halinde olan esnafın yaka kartı takması kuralına uyması gerektiğinin altını çizdi. 


Çığırtkanlık yapan esnaftan kurtulmak için turistlerin ilginç yöntemler geliştirdiğini söyleyen ALTİD Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan da, turistlerin yürürken ağzında kürdanla dolaştığını ve çığırtkanlardan kurtulma yöntemi geliştirdiklerini söyledi. 


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde turizmde 2015 sezonuna hazırlık ve turizmin dinamiklerinin ahenk içinde çalışabilmesi için toplantı yapıldı. Sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri sunuldu. 

Sabah Akdeniz


Geri Dön