04 / 05 / 2024

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.



Türkiye'nin en önemli kış merkezlerinden Uludağ'daki otel rezervasyonları, yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle yılbaşında yüzde 50 civarında düştü.

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Yaklaşık 5 bin kadar yatak kapasitesi bulunan ve kış turizmi için çok önemli bir yeri olan Uludağ'da, otel ve tesisler yılbaşı hazırlıklarını tamamlerken, beklenen kar bir türlü yağmadı.

Alışıldığı üzere her sene beyaz örtüyle kaplanarak, tatilcilerin yeni yıla coşkuyla girdiği Uludağ ne yazık ki, bu yıl yeterli miktarda kar yağışı alamadı.

Yetersiz yağan kar, tatilcileri hüsrana uğratırken, yılbaşı öncesinde rezervasyonların önemli bölümü de iptal edildi.

Geçtiğimiz yıllarda yılbaşında yer bulmanın neredeyse imkansız olduğu Uludağ’da, bu sene rezervasyon iptallerinin oldukça arttığı ve dolulukların yüzde 50’ye geriledi bildirildi.

Üstelik, tatilciler ve işletmecilerin umutla beklediği haber de gelmedi. Meteroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde ve yılbaşında hava sıcaklığı düşse de kar yağışının beklenmediğini duyurdu.

Konuyla ilgili konuşan otel müdürü Erdem Başarır, Uludağ'da yıllardır yılbaşı gecesi de olsa kar yağdığını hatırlatarak, ancak bu sene kar yağışının yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Beklenen kar yağmayınca, otellerin içinde misafirlerin dopdolu yılbaşını geçirebilecekleri programlar yaptıklarını söyleyen Başarır,  “İlk rezervasyonlar açıldığında yüksek talep vardı. Ancak beklenen kar gelmeyince, misafirlerimiz farklı alternatifleri seçti ve bu nedenle doluluklar yüzde 30-50 arasında kaldı” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön