21 / 05 / 2024

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.



“BÖYLE BİR YILBAŞINI İLK KEZ GEÇİRECEĞİZ”

Başka bir otelin müdürü Tekin Demir ise ilk kez böyle bir yılbaşı geçireceklerini söyledi. Tesislerde çeşitli etkinlikler yapacacaklarını vurgulayan Demir, Kar yağmasa da yılbaşında programlarımızı yapacağız. Misafir sayıları istediğimiz oranda değil ama her otelde bir konser, dışarıda ise havai fişek gösterileri olacak ve meydanlarda yılbaşı heyecanı yaşanacak” ifadelerini kullandı.

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

GÜNÜBİRLİK VE KONAKLAMASIZ MÜŞTERİ BEKLENTİSİ

Uludağ’da durumla ilgili konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da, yetersiz yağışların işletmeleri çok kötü etkilediğini, bu yüzden otellerin günübirlik ya da konaklamasız misafirleri de ağırlayacağını söyledi.

Saraçoğlu, yetersiz yağışların işletmeleri çok kötü etkilediğini, rezervasyonların iptal olduğunu veya bir kısmının da ertelendiğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yapay kar makinesi olan tesisler tercih edildi. Kartalkaya'ya dönüşler oldu. En son 2020 yılına girerken buna benzer karsız bir yılbaşı olmuştu. Yine benzerini yaşıyoruz. Otellerde doluluk oraları yüzde 50 civarında. Kar yağışlarının 11 Ocak'tan itibaren yoğun bir şekilde başlaması bekleniyor. 19 Ocak haftası belirgin net yoğun kar yağışı var. Yılbaşına doğru ise küçük bir kar beklentisi var. Bu bile bir anda rezervasyonları hareketlendirebilir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön