29 / 04 / 2024

Emeklilerin Cumhuriyet ikramiyesi 10 bin TL mi olacak? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! 

Emeklilerin Cumhuriyet ikramiyesi 10 bin TL mi olacak? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! 

Emekliler Derneği'nden milyonlarca emeklinin beklediği Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki emeklilerin Cumhuriyet ikramiyesi 10 bin TL mi olacak? İşte detaylar...



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere verileceği konuşulan "Cumhuriyet İkramiyesi" ile ilgili önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. 

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle emeklilere 5 bin Türk Lirası tutarında ikramiye verileceğine ilişkin haberlere değindi ve bu yöndeki bir girişimi takdirle karşılayacaklarına dikkat çekti. 

Kazım Ergün, büyük bir kısmı kıt kanaat geçinen emeklilerin dört gözle maaşlarına uygulanacak zammı beklediğinin de altınu çizdi. 

<#rwsim2>

NTV'de yer alan habere göre; TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, söz konusu açıklamasında "Aylıklara artışın yanında bayram ikramiyeleri de artırılmalı. Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verileceği konuşulan 5 bin liralık ikramiye de ek bir gelir sağlaması açısından önemli" ifadelerine yer verdi.

Kazım Ergün, açıklamasında, 5 bin Türk Lirası tutarındaki ikramiyenin, ne Cumhuriyetimize yakışacak ne de emeklimizi mutlu edebilecek seviyede olmadığını söyledi. 

Emeklilerin Cumhuriyet ikramiyesi 10 bin TL mi olacak? Emekliler Derneği nden flaş açıklama geldi! 

EMEKLİLERİN CUMHURİYET İKRAMİYESİ 10 BİN TL 

Kazım Ergün, tüm bu sebeplerden dolayı emeklilere verilecek Cumhuriyet ikramiyesinin en az 10 bin TL seviyesinde olması gerektiğini vurguladı. 

Milyonlarca emeklinin aylıklarına yapılacak zam için Meclis'in açılmasını dört gözle beklediğine vurgu yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, "Emeklilerimiz, hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaları dikkate alarak ekim ayında zamlı aylık almayı bekliyor. Buna karşın, zammın kasım ve aralık ayında yapılacağı yönündeki iddialar emeklilerde derin bir kaygı ve tepkiye yol açıyor" dedi ve Ekim'de Meclis'in ilk gündem maddesinin emeklilere zam olması gerektiğinin altını çizdi. 

Emeklilerin Cumhuriyet ikramiyesi 10 bin TL mi olacak? Emekliler Derneği nden flaş açıklama geldi! 

BAYRAM İKRAMİYESİNDE DE ARTIŞ OLMALI 

TÜED olarak emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi için uzunca bir süre mücadele ettikletini hatırlatan Kazım Ergün, bu mücadelelerinin 2018'de emeklilere biner lira ikramiye verilmesiyle başarıya ulaştığına dikkat çekti. 

Bayram ikramiyelerinin 2021 yılında yüzde 10 artırılarak 1100 liraya çıkartıldığını dile getiren Kazım Ergün, Derneğimizin Araştırma Merkezinin çalışmasına göre, 2018 yılı mayıs ayında ikramiye 1000 lira olarak ilk kez verildiğinde emeklilerimiz gramı 190 lira olan 24 ayar altından yaklaşık 5,3 gram alabiliyordu. O tarihteki alım gücünü korunabilseydi bayram ikramiyeleri bugün 2 bin TL değil 9 bin TL seviyesinde olacaktı" açıklamasında bulundu. 

Kazım Ergün, konuya ilişkin açıklamsını "Bu nedenle emeklinin bayram ikramiyelerinin alım gücü, 2018 yılında ilk verildiği değere çıkartılmalı" diyerek tamamladı. 

Borçlanmayla erken emekli olunabilir mi? Hemen emekli olmak isteyenler bu detaylara dikkat!  

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? İşte masadaki formüller...

SSK ve BağKur emeklilerine ne kadar zam gelecek? Maaşı 7 bin 500 TL ve üzeri olanlara zam şoku! Hemen bu rakama bakın!

Müjde zamlı sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı! Hemen şimdi PTT'den çekebilirsiniz...

Hükümetten son dakika emekli ve memur maaş zammı açıklaması: Önemli artışlar geliyor!


Geri Dön