28 / 04 / 2024

Hükümetten son dakika emekli ve memur maaş zammı açıklaması: Önemli artışlar geliyor!

Hükümetten son dakika emekli ve memur maaş zammı açıklaması: Önemli artışlar geliyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli ve memur maaş zamları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yılmaz, memurlara yıl ortasında enflasyon farkının verileceğine, emekli maaşı için de çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. İşte ayrıntılar... 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz akşam katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'a ilişkin olarak "Önümüzdeki 3 yıl beklenen büyüme 3 civarında. İstihdamı sürdüreceğiz. 2.7 milyon ilave istihdam öngörüyoruz" açıklamasını yaptı. 

Hükümetten son dakika emekli ve memur maaş zammı açıklaması: Önemli artışlar geliyor!

MEMUR MAAŞLARINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ OLACAK 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

"Biz bir oran veriyoruz. Memura yüzde 15 dediniz. Yıl ortasında yüzde 15'in üstünde ise farkını veriyorsunuz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" ifadelerine yer veren Cevdet Yılmaz, yıl ortasında enflasyon ne olursa o farkın verileceğine dikkat çekti. 

Yılmaz, değerlendirmesinde "Memurla ilgili bu yılın enflasyon farkı olacak. Seyyanen artış yaptığımız için" dedi ve gelecek senenin artışının daha yüksek olacağına dikkat çekti. 

Enflasyondaki yeni tahminler kapsamında bakıldığında memur maaşlarına önemli bir artış geleceğini vurgulayan Yılmaz, bunun otomatik olarak memur emeklisine de yansıyacağını belirtti. 

Hükümetten son dakika emekli ve memur maaş zammı açıklaması: Önemli artışlar geliyor!

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ 

Cevdet Yılmaz, "İşçi emekli ve asgari ücretlilerle ilgili dengeleyici çalışmayı öngörüyoruz" dedi ve asgari emekli ile asgari ücret karşılaştırıldığında, geçen yıl yüzde 64'ü oranında olduğunu, bu sene ise yüzde 66'ya çıktığını aktardı. 

"Bu yıl asgari ücrete ciddi artış yaptık. Asgari emekli aylığına yüzde 114 artış yaptık. Buna rağmen sosyal şartlar, beklentiler dolayısıyla burada yine bir çalışma yürütüyoruz" diye konuşan Yılmaz, çalışmanın sene sonuna kadar biteceğine, 2023 ve 2024 sonrası çok rahat bir döneme girileceğine dikkat çekti. 

Milyonlarca emekli ve memur yeni maaş zamlarını dört gözle bekliyor. Hükümetten ve yetkili isimlerden peş peşe gelen açıklamalarda sık sık maaşlarda önemli yükselişler olacağı ve refah seviyesinin yükseltileceği ifade ediliyor. 

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 

Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam var mı? Son dakika akaryakıt fiyatlarında deprem! Sürücüler aman dikkat! 

Bakan Bolat: ‘Finansmana erişim sorunu ortadan kalktı’


Geri Dön