29 / 04 / 2024

Bakan Bolat: ‘Finansmana erişim sorunu ortadan kalktı’

Bakan Bolat: ‘Finansmana erişim sorunu ortadan kalktı’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, reeskont kredilerinin günlük 3 milyar 50 milyon TL’ye çıktığını hatırlattı. Bolat, "Artık finansmana erişim problemi gibi bir problemden bahsetmek pek mümkün değil. Biz de onlardan performans bekliyoruz. İcraat bekliyoruz" şeklinde konuştu.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, reeskont kredilerinin günlük 3 milyar 50 milyon TL’ye çıktığını hatırlatarak, "Bu, şu demek oluyor. Günlük 102 milyon dolar kredi sınırı ihracatçılar için. Yani bu bakımdan artık finansmana erişim problemi gibi bir problemden bahsetmek pek mümkün değil. Biz de onlardan performans bekliyoruz. İcraat bekliyoruz. Global talebin azaldığı, durgunluğun seyrettiği, ticaretin ve büyümenin çok durgun olduğu bir süreçte ihracatçılarımızın kazandıkları bu yeni finansman olanaklarıyla hamle yapıp ihracat noktasında bir atılım içinde olmalarını bekliyoruz” dedi.

 Bakan Bolat: ‘Finansmana erişim sorunu ortadan kalktı’

Ticaret Bakanı Bolat, Pekin'den Londra'ya kadar uzanan ve güvenlik ve süre tasarrufuyla uluslararası ticarette daha fazla ön plana çıkan Orta Koridor'un öneminin ilelebet devam edeceğini belirterek, "Tarihten bugüne kadar böyle. İpek Yolu yüzyıllar önce vardı. Yine var olmayı sürdürecek” diye konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu 12’nci Bakanlar Toplantısı ile Ekonomik İş Birliği Çalışma Grubu 14’ncü Toplantısı'nı yaptıkları devamında Dünya Türk İş Konseyi 10’ncu Kurultayı'na katılım sağladıklarını belirtti.

 Bakan Bolat: ‘Finansmana erişim sorunu ortadan kalktı’

"İKİLİ VE ÇOK YÖNLÜ ANLAŞMALAR YAPTIK"

Ticaret diplomasisinin, bakanlık olarak, bütün dünya ülkeleriyle ikili ve çok yönlü anlaşmalar gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin maki ilişkilerini yönettikleri son derece önemli bir alan olduğuna vurgu yapan Bolat, bu doğrultuda, çeşitli ziyaretler düzenlediklerini, önemli konukları ağırladıklarını, ikili veya çok yönlü anlaşmalar ile uluslararası kongreler düzenlediklerini aktardı.

Bakan Bolat, TDT toplantısında görüştükleri önemli konulardan söz ederek, karşılıklı yatırımların artırılması ve ticaretin kolay hale getirilmesi adına teknik ekiplerin ve heyetlerin çalışmalarını sürdüreceğini, 3 Kasım tarihinde Kazakistan Astana'da TDT'nin devlet ve hükümet başkanları nezdinde toplanacağını ifade etti. Bolat, "Biz bir nevi o zirveye hazırlık toplantısı düzenledik. O zirve toplantısında Türk Cumhuriyetleri arasındaki ekonomik entegrasyonun daha da ilerlemesi amacıyla önemli kararların alınmasını amaçlıyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Tunç açıkladı! Zorunlu arabuluculuk uygulamasına iki haftada rekor başvuru!

11 Eylül-15 Eylül tarihlerinde borsada en çok kazandıran ve kaybettirenler belli oldu!

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön