01 / 07 / 2024

Alanya ve Finike'ye de kadınlar plajı açılacak!

Alanya ve Finike'ye de kadınlar plajı açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise belediye başkanlığı görevine geldikten sonra kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık için çalışmaya başladığını söyledi.



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gerçek milliyetçinin kendileri olduğunu belirterek, "Biz vatanımızın milliyetçisiyiz. Milliyetçilik iş, aş üretmekle yatırım yapmakla olur" dedi.


Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanlığınca Kepez Kent Ormanı'nda düzenlenen pikniğe katılan Elvan, kadınların desteğiyle iktidara geldiklerini söyledi.


Kadınlara ilk seçilme hakkının verildiği günden bu yana AK Parti iktidara gelinceye kadar hiçbir hükümetin kadınlara pozitif yönde bir düzenleme yapmadığını ifade eden Elvan, kadınları ilk hatırlayan ve yücelten iktidarın AK Parti olduğunu dile getirdi. 


"Sosyal demokratız, kadın haklarından yanayız" diyen muhalefetin kadınlara yönelik hiçbir uygulama yapmadığını söyleyen Elvan, Anayasa'da kadınlara pozitif ayrımcılık getirdiklerini dile getirdi. Kadın ve erkek fırsat eşitliğine yönelik komisyon kurduklarını anlatan Elvan, evde çalışan kadınlara sosyal güvence ve kadın çalıştıran işletmelere vergi muafiyeti getirdiklerinin altını çizdi.


Kendinden önceki dönemlerde iktidarda bulunan partilere, "Kadına yönelik ne yaptınız" diye sorulması gerektiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:


"CHP, MHP ve HDP bu konuda hiçbir şey yapmadılar. Yaptıkları bir şey var o da işbirliği. MHP 'Ben Türk milliyetçisiyim', HDP 'Ben Kürt milliyetçisiyim' diyor. Biz vatanımızın milliyetçisiyiz. Gerçek milliyetçi biziz. Milliyetçilik iş, aş üretmekle yatırım yapmakla olur. Kadınlar olarak onlara sorun 'Türkiye için ne yaptınız?' Milliyetçilik vatanla bütünleşmeyle olur. Sosyal demokratlık da sosyal devlet anlayışını toplumun tüm kesimlerine oturtmakla olur."


-Alanya ve Finike'ye de kadınlar plajı açılacak


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise belediye başkanlığı görevine geldikten sonra kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık için çalışmaya başladığını söyledi. Sarısu bölgesinde Kadınlar Plajı'nın açılışını yaptığını hatırlatan Türel, "Çok eleştirildi. Konuştular. Ancak kadınlarımız 5 yıldızlı bir otelin plajından bile daha konforlu olan bu plaja büyük ilgi gösterdi. Teşekkür ettiler. Şimdi de Finike ve Alanya'ya kadınlar plajı açacağız" dedi. 


Pikniğe, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve milletvekili adayları katıldı.


AA


Geri Dön