27 / 04 / 2024

Alanya'da emlak satışlarına pandemi dopingi!

Alanya'da emlak satışlarına pandemi dopingi!

Koronavirüs pandemisinin başlamasıyla duraklama dönemine giren konut satışları Alanya'da daha çok arttı. Tüm dünyada alışkanlıklar değişirken, doğası ve iklimiyle dikkat çeken Alanya’ya ilgiyi arttırdı.



Koronavirüs pandemisinin başlamasıyla duraklama dönemine giren emlak sektörü, bankaların kredi faizlerinde tarihi bir indirim yapmasıyla yeniden canlandı. Yeni Alanya Gazetesi'nden Şerife Çoban'ın haberine göre; tüm dünyada alışkanlıklar değişirken, doğası ve iklimiyle dikkat çeken Alanya’ya ilgiyi arttırdı.

Pandeminin Alanya’da gayrimenkul sektörünü olumlu etkilediğinden bahseden Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, “ Çevresi cazibe merkezi olduğu için pandemi döneminde de talep vardı. Pandemi Alanya’da gayrimenkul sektörünü olumlu yönde etkiledi. En fazla talep Rusya, İran, Arabistan’dan var. Avrupa ülkeleri kısıtlama getirmeseydi, Avrupa’dan da talep olurdu” diye konuştu.

Koronavirüs süresi boyunca konut satışlarının 2019 yılına oranla daha çok yükseldiğini söyleyen Emlak Danışmanı Anjelika Chezhia, “Pandemi başladığı zaman emlak sektörü olarak biz de diğer sektörler gibi iş
yapamayacağız diye çok korkmuştuk. Ancak pandemi süreci Alanya’daki emlak sektörünü olumlu etkiledi. Hatta bu yıl konut satışları 2019 yılına oranla daha çok arttı. Alanya iklim koşulları nedeniyle çok tercih ediliyor. Pandemi tedbirlerinin de üst düzeyde alınıyor olması Alanya’yı cazip hale getiriyor. Alanya’daki yeni yapılan konutların 5 yıldızlı otel konseptinde olması ve fiyatların uygun olması yabancıları bölgeye çekiyor. Eğitimin ve bazı iş kollarının online olmasından dolayı yabancılar Alanya’da işlerini uzaktan halledebiliyorlar. Bu aynı zamanda ekonomisine katkı sağlıyor. Uçuşlar olmadığı halde online yada vekalet verip ev alanlar var. En çok Rusya, Ukrayna, Moskova, Kazakistan, Arap ülkelerinden talep var” dedi.

2021'de satışlarda sıçrama olucağını anlatan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı ve Küçüker İnşaat Genel Müdürü Mustafa Küçüker, “Pandemi krizi ülkemiz açısından diğer krizlerden biraz daha farklıydı. Neticede bu global bir kriz. Pandeminin ilk başladığı zamanlarda satış iptalinden ziyade tahsilat noktasında sıkıntı yaşamıştık. Faiz oranlarındaki desteklerle sektörümüz bir toparlanma yaşadı. Ciddi satışlar yapıldı. Sonrasında bir durgunluk süreci oldu ama biz aşının da bulunmasıyla 2021 yılında bir sıçrama olacağına inanıyoruz. Çünkü çoğu insan şu an beklemede. Pandemi sürecinde Alanya güzel bir sınav verdi. Önlemler doğru şekilde alındı. Alanya’da yaşayan yerli ve yabancı insanlar da çevresiyle bunu paylaştı. Özellikle yabancılardan çok olumlu dönüşler aldık. Çünkü Avrupa’nın bizim kadar başarılı bir sınav verdiğini düşünmüyoruz. 2021 yılında bunun dönüşünü alacağız” açıklamasında bulundu.


Geri Dön