27 / 04 / 2024

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...



Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşmeye devam ediyor. Yenialanya gazetesinden Şerife Çoban'ın haberine göre; Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, Yeni Alanya’ya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, tapu işlemlerinin geçen seneye göre yüzde 50 oranında azaldığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre yabancılara vatandaşlık için konut satışında alt sınırın artırılmasından sonra, ikamet için konut satışında da alt sınır yükseltildi. 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yabancıların ikamet izni almak için alacakları gayrimenkullerde 75 bin dolar olan alt sınır 200 bin dolara çıkmıştı.

Söz konusu bu durum Alanya ekonomisinin en önemli sektörü olan inşaatı da olumsuz şekilde etkiledi. Alanya Tapu Müdürlüğü’ndeki tapu işlemlerinde bu sene geçen seneye göre yüzde 50’lik bir düşüş görüldü.

Alanya da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Alanya Tapu Müdürlüğü’nde iş yoğunluğunun azaldığına değinerek, günlük işlem sayısının net olarak söylenemeyeceğini fakat 40 personelin çalıştığını ve her personele günlük ortalama 10 işlem geldiğini dile getirdi. 

Açıklamasında söz konusu bu durumun geçen seneye göre yüzde 50’lik bir azalış anlamına geldiğine değinen Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, bu işlemlerin tamamının yabancılara yapılan satış işlemleri olmadığını, tapuda bin 350 farklı işlem türünün olduğunu ve bu azalışın genel tapu işlemlerini kapsadığını dile getirdi. Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser açıklamasında  “Şu an günlük yapılan işlem sayısını net olarak söylemek mümkün değil. Fakat toplamda 40 personel işlem yapıyor. Bir personele günlük ortalama 10 işlem düşüyor. Bu da günlük 400 civarında işlem anlamına geliyor. Geçen sene 20 işlem oluyordu. Yüzde 50 oranında azalmış durumda. Bu yapılan işlemlerin hepsi yabancıya satış işlemi de değil. Tapuda bin 350 çeşit işlem var. Bu işlemlerin hepsini kapsıyor” dedi.

Belediyeden büyük fırsat: 48 konut satacak!

Muğla'da imar skandalı!

TOKİ Zonguldak Devrek kuraları 15 Kasım'da çekilecek!


Geri Dön