29 / 04 / 2024

Alarko GYO Karaköy Binası'nın değeri ne kadar?

Alarko GYO Karaköy Binası'nın değeri ne kadar?

Alarko GYO'nun Karaköy Binası'nın KDV hariç 19 milyon 775 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 23 milyon 334 bin 500 TL olarak belirlendi. 



Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Karaköy Binası Ekspertiz değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Alarko GYO'nun Karaköy Binası, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Kemankeş Mahallesi, Necati Bey Caddesi'nde konumlanıyor. Bölgede yer alan yapılar genelde ticaret ve turizm amaçlı olarak kullanılıyor. Değerleme konusu taşınmazın Kabataş’ı Eminönü’ne bağlayan önemli ulaşım akslarından biri olan Meclis-i Mebusan Caddesi’nin devamında yer alan Kemeraltı Caddesi ile olan ilişkisi de güçlü olup Necati Bey Caddesi’ne yaklaşık 15 metre bulunuyor. Kabataş ve Eminönü’ne yakınlığı sebebiyle oldukça avantajlı bir bölgede yer alan taşınmaz, metro, tramvay, füniküler, otobüs, feribot vb. toplu taşıma araçlarına yakın konumuyla ön plana çıkıyor. Taşınmazın yakın çevresinde liman alanı, restoranlar, kafeler, oteller, banka ve ofis binaları yer alıyor. Galataport, Novotel, Karaköy Güllüoğlu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Binası, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Kılıç Ali Paşa Camii, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi gibi bilinirliği yüksek yapılar taşınmazın yakın çevresinde konumlanıyor. 

Alarko GYO Karaköy Binası nın değeri ne kadar?

Alarko GYO'nun Karaköy Binası'nın KDV hariç 19 milyon 775 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 23 milyon 334 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Gayrimenkulün KDV hariç pazar kirası 86 bin 500 TL, KDV dahil ise 102 bin 70 TL olarak oldu.

Alarko GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu' nun Seri III, No : 48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca, Şirket portföyünde yer alan Karaköy Binası için değerleme kuruluşunca hazırlanan Ekspertiz Değerleme Raporu ekte yer almaktadır.

Dosya için tıklayın

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön