28 / 04 / 2024

Alarko GYO'nun Çankaya'daki binasının değeri ne kadar? 

Alarko GYO'nun Çankaya'daki binasının değeri ne kadar? 

Alarko GYO'nun Çankaya'daki binasının değeri belli oldu... Peki Alarko GYO'nun Çankaya'daki binasının değeri ne kadar? İşte Alarko GYO'nun Çankaya'daki binasının değerleme raporu...



Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)  Ankara Çankaya Binası Ekspertiz Değerleme Raporu hakkında açıklama yaptı.

Alarko GYO'nun  Ankara  Çankaya Binası, Güzeltepe Mahallesi Sedat Simavi Sokak'ta yer alıyor. Bina, Ankaya’nın orta-üst gelir grubunun yaşadığı Güzeltepe bölgesinde bulunuyor. 

Binanın çevresinde Çankaya Köşkü, Atakule, Libya Büyükelçiliği, İspanya Büyükelçiliği, Endonezya Büyükelçiliği, Arnavutluk Büyükelçiliği, Dikmen Vadisi ve Çankaya Lisesi gibi bilinirliği yüksek yerler bulunuyor. 

 Alarko GYO nun Çankaya daki binasının değeri ne kadar? 

Değerleme konusu taşınmaz onaylı mimarı projesinde ofis olarak projelendirildi. Söz konusu bina onaylı mimari projesine göre bodrum kat, zemin kat, 3 normal kat ve çatı katından meydana geliyor. Onaylı mimari projesine göre taşınmazın bodrum katında 8 araçlık kapalı otopark, depo, kazan dairesi, WC, duş ve soyunma odası; zemin katında danışma, sergi alanı, açık büro alanı ve WC; 1. normal katında toplantı odası, açık büro alanı ve WC; 2. normal katında, 3 adet ofis, toplantı odası, açık büro alanı, arşiv odası ve WC; 3. normal katında 8 adet ofis, WC ve mutfak bulunuyor. 

Alarko GYO'nun Ankara Çankaya'daki binasının pazar değeri 9 milyon 815 bin TL olurken, binaya KDV dahil,  11 milyon 815 bin TL değer takdir edildi. Binanın pazar kirası ise KDV hariç 70 bin TL, KDV dahil ise 82 bin 600 TL olarak belirlendi.

Alarko GYO'nun KAP açıklaması 

"Sermaye Piyasası Kurulu' nun Seri III, No : 48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca, Şirket portföyünde yer alan Ankara Çankaya Binası için değerleme kuruluşunca hazırlanan Ekspertiz Değerleme Raporu ekte yer almaktadır.

Detaylar için tıklayın


Geri Dön