28 / 04 / 2024

TSKB GYO'nun Tahir Han Binası'nın değeri ne kadar?

TSKB GYO'nun Tahir Han Binası'nın değeri ne kadar?

TSKB GYO, Tahir Han Binası'na ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, TSKB GYO Tahir Han Binası'nın değeri ne kadar oldu?



TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda  (KAP) Tahir Han Binası'na ait Yıl Sonu Değerleme Raporu hakkında açıklama yaptı.

Söz konusu bina İstanbul ili Beyoğlu İlçesi, Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi'nde yer alıyor. Binanın mimarlığını Vedat Tek üstlenirken, binanın inşaatının 1935 yılında tamamlandığı belirtiliyor. Tahir Han Binası Zemin, asma, 5 normal ve çatı kattan meydana geliyor. Binanın tamamı ticari amaçlı inşa edildi.

TSKB GYO nun Tahir Han Binası nın değeri ne kadar?

Karaköy İskelesi'ne yakın konumda yer alan Tahir Han Binası'na Kemeraltı Caddesi'nden geçen otobüs ve tramvaylar ile ulaşım sağlanabilir.  Ayrıca  binaya Karaköy Tüneli ile Taksim'e ve Galata Köprüsü üzerinden Eminönü ve Sirkeci'ye kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

TSKB GYO'nun Tahir Han Binası'nın nihai takdir bedeli 50 milyon 400 bin TL olurken, bina için KDV dahil 59 milyon 472 bin TL değer takdir edildi.

TSKB GYO'nun KAP açıklaması şu şekilde:

"Şirketimiz gayrimenkul portföyünde bulunan İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kemankeş Mahallesi, Kemankeş - Murakıp Sokak, 121 pafta, 77 ada ve 57 no'lu Parseldeki Tahir Han Binası'na ilişkin değerleme raporu ekte yer almaktadır."

Değerleme Raporu için  tıklayın


Geri Dön