Sektörel

Alçı fiyatları 2 yılda yüzde 120 artarken, işçilik fiyatları yüzde 650 arttı!

İnşaat mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2 yılda alçı fiyatlarının yaklaşık olarak yüzde 120, işçilik fiyatlarının ise yüzde 650 arttığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre inşaat maliyet endeksi Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 72,78 artış gösterdi. Böylece inşaat maliyetleri de 16 ayın en yüksek artışını kaydetmiş oldu.

Maliyetlerdeki artış devam ederken, İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan'dan da inşaat sektörü ile ilgili çok çarpıcı bir paylaşım geldi.

Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda 2022 yılının bu aylarında 35 kg alçı sıva fiyatının 52 TL, alçı sıva işçiliğinin (kaba+karışık) metrekare fiyatının ise ortalama 20 TL bandında olduğunu söyleyerek, "Şuan alçı 115 TL, işçiliği ise 150 TL bandında. 2 yılda alçı fiyatı yaklaşık yüzde 120 artarken işçilik yüzde 650 artmış. Sıva son 2 yılda, malzemesi ile işçilik fiyatı arasında en çok fiyat artış farkı oluşan iş gruplarından biri oldu. " ifadelerini kullandı.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:

2022 yılının bu aylarında 35 kg alçı sıva fiyatı 52 TL, alçı sıva işçiliğinin (kaba+karışık) metrekare fiyatı ise ortalama 20 TL bandındaydı. Şuan alçı 115 TL, işçiliği ise 150 TL bandında. 2 yılda alçı fiyatı yaklaşık yüzde 120 artarken işçilik yüzde 650 artmış. Sıva son 2 yılda, malzemesi ile işçilik fiyatı arasında en çok fiyat artış farkı oluşan iş gruplarından biri oldu. (Fiyatlar Eskişehir merkez için ortalamadır, şehirlere göre işçilik fiyatlarında değişiklik olabilir.)

Atakan Bakılan'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Emekliye 24 bin TL promosyon müjdesi! Resmen açıklandı!

Konut fiyatlarında İstanbul, Barcelona’yı solladı!

İslam Memiş bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti!