03 / 05 / 2024

Aldatıcı reklamlara bakanlıktan 39,5 milyon lira ceza!

Aldatıcı reklamlara bakanlıktan 39,5 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yılın ilk 5 ayında aldatıcı reklam ya da haksız ticari uygulamalara ilişkin 39 milyon 555 bin 306 lira idari para cezası uygulanması kararı alındı.



Ticaret Bakanlığı tarafından Aldatıcı reklamlara ceza yağdı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklama kapsamında, bakanlığa bağlı Reklam Kurulu, 13 Haziran 2023'te toplandığı bilgisi verildi. Toplantıda; görüşülen 219 dosyadan 200'ü mevzuata aykırı bulunurken söz konusu reklam ve ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 9 milyon 713 bin 552 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca 12 dosya için erişim engeli tedbiri uygulanmasına kararı alındı. İşte bakanlıktan yapılan açıklamanın tüm detayları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön