03 / 05 / 2024

Alemdar Öztürk: Sözlü, Ceyhan'ın önünü açmalıdır!

Alemdar Öztürk: Sözlü, Ceyhan'ın önünü açmalıdır!

Alemdar Öztürk, tutanakların doğru sayılmadığı kanısı ile tutanakları eksik gördüğünü ve bu nedenle oylamanın kameralardan tespitini istemesi ile birlikte Başkan Hüseyin Sözlü'ün adeta siyasi polimik yarattığını ileri sürdü.




Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 9 Ekim günkü toplantısına katılan Başkan Alemdar Öztürk, tutanakların doğru sayılmadığı kanısı ile tutanakları eksik gördüğünü ve bu nedenle oylamanın kameralardan tespitini istemesi ile birlikte Başkan Hüseyin Sözlü'ün adeta siyasi polimik yarattığını ileri sürdü.


SÖZLÜ'NÜN KENT KONSEYİ TAKINTISI

 Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, yaptığı açıklamada," Sayımı eksik görmüş ve kameralardan tespit edilmesini istemiştim. Sunun üzerine Sözlü kendisine yakışmayacak bir şekilde 'burada kent konseyindeki gibi sayım yapılmaz.'demişti. Demek ki Sözlü'nün Kent Ceyhan Konseyi takıntısı varmış."dedi. 


ÖZTÜRK: SÖZLÜ KEŞKE KARŞIMDA ADAY OLSAYDI 

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Büyükşehir belediye meclisinin 9 ekim Perşembe günkü toplantısında Sözlü'nün sayım tutanakları ile adeta şov yaparak gündemi değiştirerek aday gösterdiği ve kaybettiği Ceyhan Kent Konseyine ve Ceyhan Belediye Başkanlığına getirmesi adeta şaşkınlık yaratıyor. Keşke gelip karşımda aday olsaydı da ak ile kara belli olsaydı." şeklinde konuştu. 


SİYASETE AİLE ÇOLUK, COÇUK KARIŞTIRILMAZ 

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, siyasetin de bir ölçüsü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Siyasette hiçbir zaman aile bireyleri ulu orta karıştırılarak konuşulmaz. Fakat Büyükşehir belediye başkanı Sözlü meclisin içerisinde uiu orta aile ortamına girerek çoluk çocuk ve çocuğunu ağzına alacak kadar siyasi entrikaya girmiştir. Adanalıya kendisinin nasıl bir siyasetçi olduğunu açıkça belli etmiştir? Sözlü'yü Adanalı çok iyi anlamıştır ve Adanalı Sözlü'nün nasıl biri olduğunu gün geçtikçe yavaş yavaş öğrenecektir. Üzüntüm şu ki kaybeden inşallah Adanalı olmaz." Başkan Sözlü Büyükşehir meclisinde yapılacak hizmetleri tartışmamız gerekirken kedisi her zaman olduğu gibi yine aklı fikri Ceyhan Kent Konseyi ile Ceyhan Belediye Başkanlığını kaybetmesinde kalmıştır bunu bir türlü kendisine sindiremediğinden dolayı ne söylediğinide bilmeden aile eşrafını karıştırarak ve kendisine hiç yakışmayacak şekilde tüm belediye meclis üyelerinin önünde şu kelimeyi kullanmıştır. 


"TEKLİFLERİMİZ KABUL GÖRMÜYOR" 

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Belediye Meclisi'nde kabul edilen ve  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale edilen birçok konunun ve verdikleri tekliflerin mecliste gündeme alınmadığını öne sürerek, şunları söyledi: "Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 9 ekim günkü toplantısında emsal önergeler gündeme alındığı halde, yaklaşık 3 aydır Büyükşehir meclisinde gündeme alınmayan ve içinde TOKİ, dini tesis ve çevre yolu planlarının olduğu 1/5000'lik plan tadilatının sümen altı edilmesinin çifte standart ve siyasi entrikadır. Ceyhan'a yapılacak hizmetleri engellemek çare değildir. 

Eğer Ceyhan'a hizmet yapmak istiyorsanız Ceyhan'ın önünü açacak kararlar almalısınız. 

Merkez ilçeler hariç diğer ilçelerdeki 10 dekarın üzerindeki parkların büyükşehir belediyesine devredilmesinin hakkaniyetli bir karar değildir. Bu nedenle kararın tashih edilmesi yönünde öneride bulunduk. Ancak öneri reddedildi. Sözlü, 15 yıl Ceyhan'da başkanlık yaptı hangi yatırımcının önünü açtı.15 yıl içerisinde Ceyhanlı evsizleri neden  TOKİ  evlerinden mahrum etti? 

Çevre yolları ile regülatör köprünün yapılmasına kurum görüşleri olmadığı gerekçesi ile gündeme almayışına ne demeli? Hani kendisinin referansı Ceyhan'dı. Bir de "Ceyhanlı ile arama girme." Diyor. Ben bunu kamu oyu ile paylaşmak durumundayım. 

Çünkü herkes her şeyi bilme hakkına sahiptir." 


İlk Haber


Geri Dön