06 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: İstanbul ve Türkiye'yi tanıtacağız!

Ali Ağaoğlu: İstanbul ve Türkiye'yi tanıtacağız!

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Agaoğlu "2023'te gayrimenkul piyasasına kalite, sürdürülebilirlik, sertifikasyonlar ve yeşil alanlar yön verir" dedi...



2023 yılında malzeme seçimlerindeki sürdürülebilirlik, yeşil alanların yoğunluğu, Leed sertifikasyonu sürecindeki gerekli uluslararası standartlara uyulması gibi konuların konut ve ofis trendlerine yön vereceğini belirten Ağaoğlu Yönetim Kumlu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türk inşaat sektörünün yeni konut ve ofis talebi, yenilenebilir enerji uygulamaları ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla önümüzdeki dönemde çok daha fazla büyüyeceğini söyledi. 


TÜRKİYE VE İSTANBUL'U TANITACAĞIZ 

2015 yılıyla ilgili de düşüncelerini de paylaşan Ağaoğlu şunları söyledi: "2015'in Haziran ayında genel seçimler var. Bu nedenle konut talebinin bir kısmı seçim sonrasına ertelenebilir. Yılın ilk yarısının sektörde stabil geçeceğini öngörüyoruz. İkinci yarı için yüzde 10'ların üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Şirket olarak, özellikle Körfez bölgesinde önemli tanıtım faaliyetleri içine girdik. Önümüzdeki yıllarda da sadece Ağaoğlu'nu değil İstanbul ve Türkiye'yi tanıtmaya devam edeceğiz. 


Çin'den sonra ikinci sıradayız 

TÜRKİYE gayrimenkul sektörünün. Çin'den sonra dünyada ikinci sırayı aldığını ve uluslararası Turk müteahhitlik firmalarının tüm dünya projelerinde kalite ve hizmet anlayışları ile aranılan kurumlar arasında yer aldığını dile getiren Ağaoğlu, Bu olumlu tablonun uzun yıllar sektörümüzün gelişme göstermesinde etkili olacağını düşünüyoruz" dedi. 


İhtiyaca cevap veren öne çıkacak 

İNSANLARIN temel ihtiyaçlarından biri olan barınma' ihtiyacını karşılayan inşaat / gayrimenkul sektörünün değişime kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını belirten Ağaoğlu şöyle devam etti: "İnsanlar ikamet ettikleri konutlarında her geçen gün, barınmadan çok aha fazlasını beklemekte. Bunların başında ulaşım kolaylığı, park sorunu çözümü, teknolojik alt yapı ve donanım, akustik ve ısı yalıtımı, enerji verimliliği, doğal gün ışığının değerlendirilmesi gibi kriterler geliyor. Gelecekte bu ihtiyaçlara cevap veren projeler sektöre yön verecek." 


SEKTÖR HER YIL % 12 BÜYÜR 

Türkiye'nin, ekonomik istikrarın getirdiği koşullar içinde uzun vadeli planlar yapılabilir ve uygulanabilir hale geldiğini kaydeden Ağaoğlu, "Son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle yabancıların gayrimenkul alımında Türkiye ekonomisine yılda 5 milyar dolar katkı sağlıyor. Gayrimenkul Sektörünün 2023 vizyonu doğrultusunda, sektörün her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme göstermesi bekleniyor, bu büyümenin Türkiye'nin ekonomik büyümesine de 1 ile 2 puan arasında katkı sağlaması bekleniyor" diye konuştu. 



KÖRFEZ İLGİSİ DEVAM EDER 

Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren mütekabiliyet yasasından sonra yurt dışından özellikle de Körfez ülkelerinden Türkiye'ye talep gelmeye başladığını dolayısıyla Türkiye'de üretimde, talepte ve fiyatta da herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getiren Ağaoğlu, "Mütekabiliyet yasasının geliştirilmesi ve hukuk sistemi ile bürokrasideki restorasyonun gerçekleştirilmesi ile önümüzdeki yıllarda sektördeki başarı oranı artacaktır" dedi. Ağaoğlu, "Yabancı yatırımcıları İstanbul'a yatırım için davet etmeye ülkemizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz" dedi. 


Sabah ek


Geri Dön