01 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Körfez yatırımcısının hedefi İstanbul!

Ali Ağaoğlu: Körfez yatırımcısının hedefi İstanbul!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bu sene Dubai Cityscape Fuarı'na tam anlamıyla bir çıkarma yaptık. Satışların gecmis yıllara oranla daha da yüksek olmasını hedefliyoruz." diyor.



DUBAİ Cityscape Gayrimenkul Fuarı'na 375 metrekarelik bir stant ile katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu "İstanbul'a yatırım vapm' sloganıyla yatırımcıları İstanbul'a davet etti. Fuarda Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun slandını ziyaret eden Dubai Emirates Havayolları ve Dubai VVorld Başkanı Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum ile Dubai Belediye Başkanı Hiissein Lootah. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi. Ağaoğlu .Yiv Nevvvvork ve Ağaoğlu Maslak 1453 projeleri hakkında bilgi aldı. 35 bine yakın yatırımcının sektör temsilcileri ile buluştuğu Dubai Cityscape Fuarında Körfez yatırımcısı ile buluşan Ağaoglıı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bu sene Dubai Cityscape Fuarı'na tam anlamıyla bir çıkarma yaptık. Satışların geçmiş yıllara oranla daha da yüksek olmasını hedefliyoruz." dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu CFO'su Hasan Rahvalı. fuara 110'un üzerinde ülkeden yüzlerce proje katıldıgını hatırlatarak. "Fuar yatırımcıların yanı sıra diğer sektör oyuncuları ile ilişki geliştirme fırsatı sunuyor." değerlendirmesinde bulundu. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin inşaatını üstlenen Ağaoğlu. projenin tüm hafriyat işlerini, ortak altyapılarını. ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarını, metro istasyonunun inşaatına ait betonarme imalat işlerini. proje alanının zemin iyileştirmesi ile tüm yapısal ve bitkisel peyzaj işlerini kendi kaynakları ile yapıyor. 


Bu anlamda devletten kaynak çıkışı olmayacak. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi antik sikkeler müzesi, alışveriş, eğlence olanakları ile hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olarak planlandı. Merkez Bankası. Halk Bankası. Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası. SFK gibi kurumların genel merkezlerinin yanı sıra Ağaoğlu ve İş GYO gibi özel sektör yatırımlarını da bünyesinde barındıracak olan Finans Merkezi, İstanbul'un çekim gücünü olumlu yönde etkileyerek uluslararası sermaye hareketlerinden alınan payın Türkiye adına artmasındaki en önemli projesi olarak kabul 


MASLAK 1453'ÜN İLK 2 ETABI 2015 YILINDA TAMAMLANACAK 


Lansmanı iki sene önce Dubai Cityscape Fuan'nda yapılan ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Maslak 1453'ün ilk iki etabının 20'15'te tamamlanması planlanıyor. Geniş meydanları, tivatroları. uluslararası standartlardaki moda merkezi ve 1453 metre uzunluğundaki caddesi bulunacak projede en yükseği 55. en düşüğü 21 katlı olmak üzere 24 kule olacak. 


Zaman


Geri Dön