06 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu ve Ömer Faruk Çelik'ten krizci tepkisi!

Ali Ağaoğlu ve Ömer Faruk Çelik'ten krizci tepkisi!

Kriz geliyor' çığırtkanlığına iş dünyasından yanıt geldi. Ali Ağaoğlu, "Türkiye ekonomisini gücüne inanıyorum" derken, Ömer Faruk Çelik de "Kriz olacak mı ondan da emin değilim. Burada fırsat da görüyorum" yorumunu yaptı



"Türkiye'de kriz yok; Ayağımızı yere sağlam basıyoruz diyen patronlar, ancak tedbirli olunması gerektiğini de ekliyor. Takvim, Türk ekonomisi zora girsin' derdin siyasi ve ekonomik rantçıların dün gündeme getirmiş, bakanları tepkisini duyurmuştu. Benzer tepkileri gösteren iş dünyası da, tek sorun olarak gösterilen cari açıkla mücadelede başarılı sonuçların alındığını belirtiyor. Patronlar, Avrupa'nın yerine ikame pazarların devreye gireceğini anlatıyor. Patronların yaptığı açıklamalar şöyle:

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik:Türkiye için panikleyecek bir durum yok. Kriz olacak mı ondan da emin değilim. Burada fırsat da görüyorum. Eğer mütekabiliyet yasası çözülürse Körfez ve Orta Asyadaki yatırımcılar Türkiyeye yatırım yapacak.

Sanko Holding Başkanı Abdülkadir Konukoğlu: Türkiye'nin durumu İyi. Avrupa'daki kriz nedeniyle ihracatımızda düşüş olursa bizde bunu alternatif pazarlarla telafi edebiliriz.

Zorlu Holding Baş Ahmet Nazif Zorlu: Kriz çığırtkanlığı yapmaya gerek yok. Türkiye zaten önlem alıyor. Tek sorunu cari açık. Biz hem sanayici hem vatandaş olarak tedbirli olmalıyız.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin: Avrupa'daki kriz Uzakdoğu ülkelerini vurur. Endişe edilecek bir durum yok. Kriz söylemleri bana anlamsız ve gereksiz geliyor.

Orka Group Başkanı Süleyman Orakçıoğlu: Türkiye'nin büyümesi perakende sektörüne bağlı. Türk markaları yurt dışında büyük ilgi görüyor. İçeride moralimizi bozmayalım.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu: Türkiye ekonomisini gücüne inanıyorum.  Cari açıkla ilgili hükümet ve Merkez Bankasının aldığı önlemlerin işe yaramaya başladığı 3. ve 4. çeyrekte görülecektir.

Tuncay Özilhan: Hem finans, hem iş alemi moralini bozmadan iyi niyetli uyarılara kulak verip tedbirin almalı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Avrupa'da yaşanan sorunlar bizden çok farklı. Onlar borç içinde yüzerken bizim bütçemiz fazla veriyor. Onun için kendi işimize bakalım.

Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün: Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi. 'Kriz' söylemi tüm Türkiye için acı sonuç doğurur. Bunun vebali de çok ağır olur.

TAKVİM


Geri Dön