30 / 04 / 2024

Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu açıldı!

Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu açıldı!

Türk sivil havacılığının kurulmasında ve gelişmesindeki en önemli isimlerinden merhum Ali Cavit çelebioğlu 'nun doğum gününde, sektöre en anlamlı hediye



Türk sivil havacılığının kurulmasında ve gelişmesindeki en önemli isimlerinden merhum Ali Cavit çelebioğlu 'nun doğum gününde, sektöre en anlamlı hediye. çelebi Holding tarafından yaptırılan Erzincan Üniversitesi Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törenle açıldı. Türk sivil havacılığının duayeni Ali Cavit çelebioğlu 'nun adını taşıyan sivil havacılık yüksekokulunun açılışının, merhumun doğum günü olan 5 Mart 'ta gerçekleşmesi,

“Türk havacılık sektörüne ve eğitime en anlamlı hediye ” olarak yorumlandı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanı 'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılış sırasında Yalnızbağ Yerleşkesi 'ne Erzincan Üniversitesi Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu 'na canlı bağlantı kurdu. Açılış töreninde, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas çapoğlu ve üniversite yönetiminin yanı sıra çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan çelebioğlu Tokgöz 'ün başkanlığında çelebi Holding 'den kalabalık bir heyet de hazır bulundu.

Sivil Havacılık / Yer Hizmetleri sektörünün köklü kuruluşlarından çelebi, son yıllarda Türkiye ve dünyada büyük gelişmelerin yaşandığı sivil havacılığın ülke genelinde tanınması ve nitelikli insan kaynağına kavuşabilmesi konularında ayrı ve özel çalışmalar yürütmektedir. Ana faaliyet alanındaki “en eski özel kuruluş ” unvanı ile çelebi, yarım asrı aşkın tecrübesi paralelinde yürüttüğü İK politikaları ile yetiştirdiği nitelikli personeli sektöre kazandırarak, Türk Sivil Havacılığı / Yer Hizmetleri sektörü için aynı zamanda adeta bir okul olmuştur.  

Bu özelliğinin yanı sıra çelebi, sektöre nitelikli personel kazandıracak farklı eğitim proje çalışmalarına da destek vermektedir. Bu konudaki en önemli adımını atan çelebi, Ulaştırma Bakanlığı ve Erzincan Üniversitesi işbirliği ile ileri teknoloji ve kalifiye personele ihtiyaç duyulan sektör için Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması projesini hayata geçirmiştir.

Sivil Havacılık Yüksekokulu 'nun inşa edilmesini, geliştirilmesini ve eğitim-öğretim sürecinin yürütülmesinde işbirliğini kapsayan protokol, 10 Mayıs 2008 tarihinde çelebi Holding, Erzincan Üniversitesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanmış ve tarafların katılımlarıyla 24 Ağustos 2008 tarihinde temeli atılmıştır. Bugün açılış töreni yapılan Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu 'na, Yer Hizmetlerinin sektörel oluşumunda en büyük pay sahibi olan ve dolayısı ile Türk Sivil Havacılığına büyük katkılarda bulunan çelebi Holding 'in kurucusu Ali Cavit çelebioğlu 'nun ismi verilmiştir.

Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi 'ndeki E.Ü. Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu 'nun; 4.000 m ² tabana oturan 4 katlı yüksek okul binasında, toplam 16.000 m ² kapalı alanda, 1921 öğrenci kapasiteli 24 derslik, 98 kişi kapasiteli 3 bilgisayar laboratuarı ve 100 kişi kapasiteli 2 dil laboratuarı bulunmaktadır. 77 öğretim elemanı odasının yanı sıra diğer idari bölümlerin de yer aldığı yüksek okulda, öğrenci ihtiyaçlarına yönelik sosyal alanlar da mevcuttur.

İlk kaydını 2010 – 2011 akademik eğitim yılı başında gerçekleştiren E.Ü. Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu, bu ders yılı için toplam 35 öğrenci almış bulunmaktadır.

E.Ü. Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu öğretim kadrosu; verilecek eğitim kalitesinin en üst seviyeye çıkarılması hedeflenerek çelebi Holding 'in desteğiyle sağlanan uzman ve büyük bir bölümü havacılık kökenli akademisyenlerden oluşturulmaktadır. Bunun yanı sıra yüksek okulun hazırlık eğitimi için de yabancı öğretim elemanları görevlendirilerek, İngilizce eğitimin de en üst kalitede verilmesi sağlanmıştır.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı himayesinde, Erzincan Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ve sonrasında Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas çapoğlu 'nun önderliğinde Erzincan Üniversitesi ile işbirliği içinde, çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can çelebioğlu ve çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan çelebioğlu Tokgöz 'ün yönetimi ile çelebi Grubu tarafından hayata geçirilen E.Ü. Ali Cavit çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu 'nun açılışı düzenlenen törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmış oldu.


Geri Dön