27 / 04 / 2024

Ali Dumankaya: İran ve Ortadoğu pazarına yönelik projeler geliştirilmeli!

Ali Dumankaya: İran ve Ortadoğu pazarına yönelik projeler geliştirilmeli!

İran ve Ortadoğu pazarının Türkiye gayrimekul sektörü açısından önemine değinen DKY İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Ali Dumankaya, pazarın Ortadoğu sayesinde büyüyeceğine değindi...



DKY inşaat olarak çok aktif saha çalışmaları yaptık. Yeni projelerimizi 2014 yılı itibarıyla satışa sunmaya başlayacağız. 


İran ve Ortadoğu pazarının Türkiye gayrimekul sektörü açısından önemine değinen DKY İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Ali Dumankaya, pazarın Ortadoğu sayesinde büyüyeceğine değindi. Bölge insanına hitap eden projeler geliştirilmesi gerektiğini belirten Dumankaya, "İstanbul lokomotif yatırım alanı olmakla birlikte Yalova, Sapanca, Karadeniz de iyi birer alternatif olarak ön plana çıkıyor. Beklentileri iyi analiz ederek projelerimizi hazırlamalı ve tanıtım için ortaklaşa çalışmalar yürütmeliyiz. DKY olarak, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sektörün 2013 yılım iyi geçirdiğini belirten Ali Dumankaya, bununla birlikte sektöre çok fazla yeni oyuncunun gelmesi sonucu bazı lokasyonlarda arz fazlası yaşandığını dile getirdi. Dumankaya, "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Yasası, 2013 yılında sektör adına olumlu bir gelişme oldu. Bu yasa kapsamında örnek kentsel yenilemeler yaparak ülkemizin geleceği adına önemli adımlar atabiliriz. 


2014 seçim yılı olmasına rağmen kentsel dönüşüm projelerinin yoğun bir şekilde başlayacağı bir yıl olacak. Merkezi lokasyonlardaki, doğru fiyatlama yapılmış projelerde satışlar iyi olacaktır. Genel olarak gayrimenkulde çıkan yeni yasaların da etkisi ile dengeli bir yıl bekliyorum" diye konuştu. 


Dar ve orta gelir grubuna hitap eden konutların üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Ali Dumankaya, "Bu gelir grubunun ev sahibi olması için kafa yormamız gerekiyor. Sadece A ve B grubuna yönelik üretim pazarda sıkıntı oluşturur. Sosyal konutlar ana ihtiyaç, bu ihtiyaç ancak ucuz arsa üretimi ve kolay finansman seçenekleriyle sağlanabilir. DKY İnşaat olarak, başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere çok aktif saha çalışmaları yaptık. Yeni projelerimizi de 2014 yılı itibarıyla sırasıyla satışa sunmaya başlayacağız" dedi. 


Dünya Özel Ek 


Geri Dön