28 / 04 / 2024

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik pilot proje olan Aile ve Gençlik Bankası projesinin deprem bölgesindeki illerden başlayacağını açıkladı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik bir projemiz vardı. Pilot proje olarak da deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız. Nurdağı'ndaki kardeşlerimiz, gençlerimiz de inşallah Aile ve Gençlik Bankası'ndan ilk faydalananlar olacak. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız" dedi.


Bakan Özdemir Göktaş, depremin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle yapılan Çocuk ve Aile Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Göktaş, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 6 ay geçtiğini ve bu süre içerisinde sürekli olarak bölgede çalıştıklarını söyledi.

 Depremin ardından Gaziantep'te bakanlığa bağlı 364 personelin aktif şekilde görev aldığını dile getiren Göktaş, TOKİ'nin de yıkılan ve zarar gören binaların yerine 30 binden fazla konut ve 8 bini aşkın köy evinin yapımını üstlendiğini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak depremden etkilenen vatandaşlara 106 milyon liraya yakın bir ödenek sunduklarını kaydetti.

'HER AN SAHADAYIZ'

Nurdağı'nın da depremden en çok etkilenen bölgelerin başında geldiğini vurgulayan Göktaş, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu felaketin yüreklerde açtığı yaraları kapatmak için tüm uzman ekiplerimizle her an sahadayız, her zaman sizlerleyiz. Başta çocuklarımız olmak üzere burada yaşayan her vatandaşımızın huzurunu sağlamayı kendimize görev bildik. Sizlere daha nitelikli hizmet sunmak için sivil toplum kuruluşlarımızın desteğini önemsiyoruz. Bu süreçte bakanlığımız personelinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın yaklaşık 2 bin personeliyle de omuz omuza çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz'' dedi.

Bakan Göktaş tan Aile ve Gençlik Bankası na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!
AİLE VE GENÇLİK BANKASI PROJESİ İÇİN START VERİLDİ!

Aile ve Gençlik Bankası projesinde depremden etkilenen illerin 'pilot bölge' olacağını ifade eden Göktaş Geçtiğimiz günlerde müjdesini verdikleri Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik bir proje ile ilgili bilgi verdi.

''Sayın Cumhurbaşkanı'mızın seçim dönemindeki vaadiydi.'' diyen Bakan Göktaş  o projenin hayat geçirileceğinin müjdesini verdi.

 Pilot proje olarak da deprem bölgesindeki illerden başlanacağının bilgisini veren Bakan Göktaş '' Nurdağı'ndaki kardeşlerimiz, gençlerimiz de inşallah Aile ve Gençlik Bankası'ndan ilk faydalananlar olacak. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da büyük önem verdiği Aile ve Gençlik Bankamız, Meclis'e gönderildi. İnşallah yakın zamanda hayata geçirip, buradaki gençlerimizin faydalanmasını sağlayacağız. Böylelikle de aile kurumunu tamamen yerli imkanlarla güçlendirmiş olacağız" dedi.

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Geri Dön