27 / 04 / 2024

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Bakan Kacır, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde "İpekyolu Çarşısı" ile "Sosyal Girişimcilik Merkezi"nin açılışlarında yer aldı.

"Asrın felaketi" olarak da kaydedilen ve 11 şehirde ağır hasara neden olan deprem silsilesinin ardından devletin tüm imkanlarını en üst düzeyde seferber ettiğini anlatan Banakn Kacır, Bakanlık olarak şehirlerin yeniden ayağa kalkması, ekonomik ve sosyal hayatın en kısa sürede eski günlerine dönmesi için çok boyutlu çalışmayı tüm paydaşlarla el ele yürüttüklerini kaydetti.

Son 15 senede sağladıkları teşvikler ile cazibe merkezine dönüşen deprem bölgesinin kalkınma yolculuğuna güçlü bir şekilde devam etmesi için tarihin en kapsamlı yatırım teşvik paketini hayata geçirdiklerini söyleyen Kacır; "Depremde zarar görmüş iş yerleri için ilk 12 ayı geri ödemesiz, 36 ay vadeli Acil Destek Programı'nı başlattık. Gaziantep'te 481 işletmemize 216 milyon liralık kredi imkanı sağladık. Uluslararası finansman kaynaklarını da harekete geçirerek işletmelerimize can suyu niteliğinde olan Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi'ni başlattık. Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 590 milyon dolarlık finansmanı KOBİ'lerimize sağladık. Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizde 750 bin lira, Gaziantep’in diğer ilçelerinde ise 650 bin lira KOBİ’lerimize 36 ay vadeli ve faizsiz bir şekilde sunduk." dedi.

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Bakan Kacır, mevcut işletmelerin onarım, tamirat ve ekipman alımları için de  ihtiyaç duydukları finansmana erişimi sağlayarak bölge ekonomisinin toparlanmasına destek olduklarını, ve yine destek programı doğrultusunda bugüne kadar Gaziantep'te 2 bin 657 işletmeye 1,2 milyar lira ödeme yaptıklarını, başvurusu onaylanan KOBİ'lerin destek ödemelerini de gelecek dönemde hızla devreye alacaklarını bildirdi.

Gelecek dönemde yeni finansman kaynaklarıyla KOBİ'lerin toparlanma sürecini desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Kacır, Gaziantep'in inşası ve ihyasında her daim vatandaşların yanında oldukları ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

"Yeni sanayi tesisleri inşa etme" ve "depremden etkilenen sanayi işletmelerine kalıcı çözümler sunma" sözünün de adım adım gerçekleştiğini belirten Kacır;  İslahiye'de 6 milyon 780 bin metrekarelik bir ekolojik yeşil endüstri bölgesini uluslararası pazarlara açılacak yatırımlarla buluşmak üzere Gaziantep'e kazandıracağız. OSB demek, endüstri bölgesi demek, yatırım, üretim, istihdam, ihracat kalkınma demek. Gaziantep, hem bölgemizin hem ülkemizin kalkınma yolculuğunda lokomotif şehir olmaya devam edecek." diye ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Bakanı Kacır açıkladı! İstanbul'un kaybedecek bir dakikası bile yok!

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!


Geri Dön