27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldi. TEKNOFEST gençlerinin Türkiye'nin müreffeh ve parlak geleceği olduğunu söyleyen Erdoğan," Gençlerimize olan sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sunacağız" dedi.



İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST’te katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle bir araya gelerek yeni müjdeler verdi.

Türkiye'yi savunma sanayi başta olmak üzere her alanda başarıdan başarıya koşturduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, derslik sayısını 343 binden 620 bine, üniversite sayısını 76'dan 208'e, yurt kapasitesini 182 binden 950 bine çıkardıklarını aktardı. Bunun yanı sıra, gençlik merkezi sayısını 9'dan 464'e, araştırma geliştirme merkezi sayısını sıfırdan 1289'a, tasarım merkezi sayısını sıfırdan 324'e teknopark sayısını da 2'den 98'e yükselttiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

"İZMİR'E 4 TEKNOPARK KAZANDIRDIK"

Yalnızca İzmir'de inşa edilen derslik sayısının 11 bin 687 olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "İlimizde 26 bin kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. İzmir’e 3'ü devlet olmak üzere toplam 4 yeni üniversite kurduk ve aynı zamanda, İzmir'e 4 teknopark kazandırdık” şeklinde konuştu.

Güncel rakamlarla İzmir'e yaptıkları kamu yatırımlarının tutarının 225 milyar lira olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye genelinde teknolojiye yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 81 kentimizde toplam 100 deneyap teknoloji atölyesi kurduk. Uzmanlaşmayı teşvik etmek için 12 bin öğrencimizi lisansüstü eğitim yapmaları amacıyla burslu olarak yurt dışına gönderdik” değerlendirmelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

"GENÇLERE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRDİK"

“Saymaya kalksak saatler sürecek nice işe, yatırıma, reforma ve projeye imza attık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlarla yetinmediklerini, hizmet çıtasını sürekli yukarı taşıdıklarını belirtti. Erdoğan," Gençlerimize olan sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sunacağız” diye konuştu.

Bir yandan ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yaralarını sararken diğer yandan da gençlere verdikleri sözleri peş peşe yerine getirdiklerini paylaşan Erdoğan, "Deprem felaketinin ekonomimize yüklediği 105 milyar dolarlık faturaya karşın size mahcup olmamak için gereken fedakarlığı sergiledik” dedi.

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor

Migros'ta ne alırsan al sadece 30 TL! Tuvalet kağıdı, Cif krem ve taze kaşar peyniri 30 TL’ye çakıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön