28 / 04 / 2024

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan kişilerin ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına ilişkin tartışmalarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Bakan Göktaş, söz konusu açıklamasında engelli ve yaşlıları ücretsiz taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine ilişkin aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun kapsamında düzenlenerek 2015 yılından beri devam ettiğine dikkat çekti. 

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIMA KARARI KANUNA AYKIRI

Mahinur Özdemir Göktaş, ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunun altını çizdi.

Bakanlık olarak 2023 yılında yaptıkları iki yükselişle destek ödemelerinin yüzde 100 artırıldığına vurgu yapan Bakan Göktaş, Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ DE KAPSAMA ALINACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında ücretsiz seyahat çerçevesinde ödenen gelir desteği ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü de belirtti.

"Görüşmelerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olacak şekilde her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla iş birliğine açık ve duyarlı bir yaklaşım sergileyerek ciddi bir yol katettik" açıklamasında bulunan Bakan Göktaş,  gelinen noktada fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmaması sebebiyle gelir desteği ödemesinden faydalanamayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldiklerine dikkat çekti. 

Bakan Göktaş, gelir desteğinden faydalanamayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olmasının, esnafı rahatlatacak adil bir uygulama olduğunun altını çizdi. 

Göktaş, konuya ilişkin açıklamasını "65 yaş ve üzeri yaşlılarımız ile engelli vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmayı sürdüreceğiz" diyerek tamamladı. 

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

Milyonlarca öğrecinin hesabına toplu para yatacak! KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak? 

Doları olan, dolar almak isteyen hemen baksın! Dolarda kademeli yükseliş devam ediyor! 17 Ekim 2023 dolar/TL kuru

7 bin 500 TL emekli maaşı alanlara ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammında son dakika! İşte o kritik hesap! 

 


Geri Dön