30 / 04 / 2024

Ali İhsan Sayılır: Hasar gören okulların onarımına başlandı!

Ali İhsan Sayılır: Hasar gören okulların onarımına başlandı!

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır,  "Depremde yıkılan 1 köy okulumuz oldu, hasar gören 145 okulumuzun, 14 Kasımda başlayacak eğitime yetiştirilmesi için onarım çalışmalarına başlandı" dedi



Sayılır, yaptığı açıklamada, Vanda 23 Ekimde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde merkeze bağlı Gedikbulak köyündeki 8 derslikli ilköğretim okulunun tamamen yıkıldığını söyledi.

Gedikbulakta eğitimin, köyde bulunan eski okul binasında devam edeceğini anlatan Sayılır, depremden bir gün sonra bakanlıktan gelen 38 mühendisin Van, Erciş ve Muradiye ile bağlı köylerindeki 253 okulda inceleme yaptığını bildirdi.

İnceleme sonucunda, 145 okulun duvarlarındaki çatlaklar, sıvalardaki dökülme nedeniyle hasar tespit edildiğini belirten Sayılır, şöyle konuştu: "Depremde yıkılan 1 köy okulumuz oldu, hasar gören 145 okulumuzun da 14 Kasımda başlayacak eğitime yetiştirilmesi için onarım çalışmalarına başlandı. Okulların, 14 Kasımda başlayacak eğitime yetiştirilmesi için ihaleleri hemen yapıldı. Onarımlarına hemen başlandı. İnşallah Kurban Bayramından etiklenmeyerek, bu okullarımızın onarımını tamamlarız. Bu okullar arasında Van merkezde 9, Ercişte 3 olmak üzere toplam 12 okulun onarımının uzun süreceği gerekçesiyle bu okullardaki öğrenciler, başka okullara nakledilecek. Çocuklarımızın gideceği okullar tek tek belirlendi. Uzak olan okular için taşıma yapılacak. Köylerdeki bazı okulları da taşımaya dahil edeceğiz. Çocuklarımız ister istemez yeni mekanlar ve yeni programlar sebebiyle etkilenecekler. Bu olağanüstü şartlarda çocuklarımızın eğitimlerini devam etmesi için en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

Depremden herkes gibi öğretmen ve öğrencilerin de çok etkilendiğini vurgulayan Sayılır,  Ankara  ve çevre illerden gelen ekiplerin Van ve Ercişte çalışmalara başlandığını kaydetti.

Asıl çalışmanın, okulların açılacağı 14 Kasımda başlayacağını ifade eden Sayılır, "Öğretmen ve öğrencilerimizin deprem psikolojisinden uzaklaşması için programlar yapacağız. Eğitim ortamında çocuklarımızın arkadaşlarıyla biraraya gelmesi, oynamaları, ruhsal yönden iyileşmelerinde önemli etken yapacaktır. Burada anne ve babalara önemli vazifeler düşüyor. Onların davranışları çocuklarını etkileyecektir" dedi.

AA


Geri Dön