29 / 04 / 2024

Ali İhsan Ülker: Uçuk projelerim var!

Ali İhsan Ülker: Uçuk projelerim var!

İzmir metropolünün gözde ilçelerinden Balçova'da bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali İhsan Ülker 5 yıllık sürenin projeleri için yetmediğini, yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için ikinci dönemde görev almak istediğini söyledi.



İzmir metropolünün gözde ilçelerinden Balçova'da bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali İhsan Ülker 5 yıllık sürenin projeleri için yetmediğini, yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için ikinci dönemde görev almak istediğini söyledi.


Siyasi hayata 1974 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Gençlik Kolları'nın kuruculuğu ile başlayan Ülker,o günden beri çizgisini değiştirmeden siyasetin içinde yer almış. DSP'den 1999 yılında Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra koltuğu şimdiki Başkan Mehmet Ali Çalkaya'ya devretmiş.


2003 yılında başkanlık görevini sürdürürken CHP’ye dönen Ülker, “İzmir CHP'nin kalesidir” söylemini pek de doğru bulmadığını ifade ederek “İzmir kale mi tartışılır. Önemli olan partinin ismine güvenerek değil çalışarak seçimlere hazırlanmaktır. En ufak bir seçim bile çok önemlidir. Başkanlık döneminden sonra siyaseti bugüne kadar ulusal seviyeye çekerek yürüttüm. Kurucu Başkanı olduğum 9 Eylül Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu'nda CHP üyesi olmayan pekçok kişi ile birlikte her seçim döneminde CHP için sonuna kadar çalıştık. Şimdi de çalışmaya devam ediyoruz. Seçimi çantada keklik görmemeliyiz. İlçe adayları titizlik ile seçilmeli en önemlisi de vatandaşın görüşü alınmalıdır" dedi.


Uzun yıllar Balçova'da yaşayıp ticari yaşamını sürdüren Ülker "Belediye başkanı hayal kurar ve gerçekleştirir. Bu hayaller uçuk olmazsa başkanlık yapamazsınız" dedi ve şöyle devam etti "1960’dan bu yana Balçova’da yaşıyorum. Belediye Başkanlığı da yaptığım için, Balçova’yı benden daha iyi kimse tanıyamaz.1963 yılında belediye kimliği kazandığında, Balçova köydü. Rahmetli Ercüment Uysal ağabeyim: barajı, teleferiği, Ata Caddesini, Sakarya Caddesini, Grand Plaza Otelini (şimdiki Ekonomi Üniversitesi), İnciraltı halk plajını yaptı. Balçova’da su yoktu. Suyu Üçkuyulardan, Saim Katırcıoğlu getirdi. Mustafa Şentürk başkanım, Balçova futbol stadını yaptı. Bu hizmetleri kimse sahiplenmesin arkadaş… Bunlar biz geldiğimizde vardı. Gelelim Ali İhsan Ülker’e Ben ne yaptım? Ercüment Ağabey belediye başkanı olduğunda Balçova’nın nüfusu 7 bin 500 idi. Buna göre bir hizmet binası vardı.Ben göreve geldiğimde nüfus 68 bindi. Ben de, bu yeni binayı nüfus 150 bin olacakmış gibi yaptım. Bizim felsefemizde insan eğitimle gelişir. Eğitim çağdaşlaşmanın temelidir. Mevcut Grand Plaza Otel binasını üniversiteye çevirdik. Ekonomi Üniversitesi ile Balçova ekonomisini kalkındırdık. Balçova ismini Avrupa’daki “üniversite şehirleri” listesine yazdırdık. Ata Caddesi’nin alt ve üst yapısını oluşturduk. Mustafa Şentürk başkanımızın yaptığı futbol sahasının eksiği olan salonunu yaptık.15 bin gencimize her dalda spor yapma imkânı sağladık. Mevcut başkanımız bu hizmeti devam ettiriyor."


"Balçova için çalıştık"


Balçova için o dönemde hazırladığı projelerin bir çoğunun hayata geçirilmek için hazır olduğunu kaydeden Ülker "Okullar, dere ıslahı, yeni kent Çetin Emeç Kentsel Dönüşümü, piknik alanı, hayvan barınağı, kültür evi gibi yapıları hayata geçirdik. Bunların yanısıra seralar, Agamemnon, Uluslararası halk dansları festivali, Avrupa Bilardo şampiyonası, Açık hava sinemalarını halkımızla buluşturduk. Son olarak o dönem ikinci beş yıllık hizmet planımızı hazırlamıştık. ‘Ali İhsan Ülker; Yeniden’ sloganının altında yatan gereklilik budur" dedi. O planların içinde Balçova’yı değiştirecek eksikliklerin bir çoğunu giderecek hedef olduğunu anlatan Ülker, Balçova'nın en büyük eksikliğinin Kültür merkezi olmaması olduğunu vurguladı. Bu konuda çalışmalar yaptığını anlatan Ülker, çizilmiş projelerini gösterirken oldukça heyecanlıydı. Ülker "Çağdaşlaşma, insana yapılan yatırımla gelir. İnsana yapılan yatırım da kültürle ve sanatla oluşur.Balçova’nın göze batan eksiklerinden biri de, bir kültür sanat merkezinin olmayışıdır. Bizim kültür merkezimiz hazır.. İçerisinde: çok amaçlı gösteri ve prova sahneleri, sergi salonları, el sanatları atölyeleri, resim atölyeleri, kütüphane, müzik stüdyoları, konferans salonları, semt evleri, çocuklara ve gençlere yönelik kurs derslikleri gibi donanımları olan tüm halkımıza hitap edebilecek bir kompleks planladık. Ayrıca bu merkez amatör ve profesyonel tüm sanat kurumlarına tahsis edilebilecek. Danışmanlığını da DEÜ GSF’den alıyoruz - ki oğlum Uğur da bu fakülteden mezundur Yani: kültür merkezinin projesi de hazır, yeri de hazır, finansmanı da hazır" ifadelerini kullandı.


"Seçim çantada keklik değil"


Başkan adaylığına 1 gün içinde Balçovalıların isteği üzerine karar verip aynı gün aynı tarihli belgeler ile başvurduğunu anlatan Ülker "Bir süre heyecanınızı kaybetmiş gibi hissediyorsunuz ancak görev yapmaya karar verdiğinizde o heyecan bir anda sizi yeniden sarıyor. Ben zaten kurucusu olduğum platform aracılığı ile İzmir'in de Balçova'nın da nabzını bir süredir yakından tutuyordum. Bu sırada yaptırılan anketlerde Balçova için en büyük 3 sorunu tespit ettk. Yol, çevre temizlik ve otopark sorunu aldı başını gidiyor. Özellikle ana arterleri rahatlatarak, ilçemizin 3 yerinde, yer altında otoparklar oluşturuyoruz.Yaşlı bakım merkezi açığımız var. Mevcut işletmelerimizi de destekleyerek daha geniş hizmet kapasiteli merkezler oluşturuyoruz.Yavrularımızı unutmadık tabi ki… Kreş ve etüd merkezlerimizi geliştirirken, yeni yapılanmalarla, çalışan ailelerin sorunlarına çözüm arıyoruz. Emekliliklerinin tadını çıkarması gereken nenelerin ve dedelerin, torun bakma zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz. Halk dinlenme tesisleri daha önce de söylediğim gibi... Bu anlattıklarım 10 yıl önce projelendirdiğim konulardır."dedi.


"Balçova şovenistiyim"


Bazı adayların “Kemik oyum yeter” söylemini de değerlendiren Ülker "Bu söylemin sahipleri kendilerinden eminler ise bağımsız aday olmalılar. Benim tek kemik oyum kendi oyumdur. Eşimin bile sandıkta ne oy kullandığını bilemem. Bu söylem oldukça yanlış. Bir de yerel seçimlerde genel siyaset söylemi yapılıyor. Bunu da yanlış buluyorum. Ben Balçovalıyım, Balçova şovenistiyim. Benim Balçovam İzmir'in en iyisi olmalı." dedi. Belediye Başkan adaylığının ilan edildiği gün Başkan gibi çalışmaya başlayacağını ifade eden Ülker, “Projelerime kaldığım yerden devam edeceğim. Yeni projelerim ve hayallerim hepsi hazır. Adaylığım açıklandığı gün başlıyorum çalışmaya. Balçova'nın değerleri yeniden Balçovalının olsun diye yeniden adayım, Hemşerilerimin ısrarıyla; güzel eserlerin devamı ve yenileri için Balçovama hizmet için Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeniden aday adayıyım " diye konuştu.


Ali İhsan Ülker kimdir


1954 yılında Isparta’da dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi yaşamına 1974 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Gençlik Kolları Örgütlenmesi ile başladı. 1975  İzmir  Kamyoncular ve Otomobilciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 1984 Balçova Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliği, 1989 Balçova Okul Koruma Dernekleri Başkanlığı, 1990 Balçova Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliği, 1993 DSP Balçova İlçe Üyeliği, 1995 DSP Balçova İlçe Yöneticiliği,1999 Balçova Belediye Başkanlığı, 2001 Balçova Hizmet Vakfı Kurucu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Ahmet Piriştina'nın önerisi ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayıt 2005 Cumhuriyet Halk Partisi'nde İlçe ve İl Delegeliği, aynı yıl EGESEN-DER 3 Dönem Başkanlık,2006 ESTOP - Ege Sivil Toplum Birliği Kurucu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve İSTOP - İzmir Sivil Toplum Birliği Danışma Kurulu Üyeliği, 2007 Türkiye Optisyenler Derneği 2. Başkanlığı 2008 9 Eylül Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu Kurucu Başkanlığı ve 2009 yılından bu yana Elegance A.Ş. Danışma Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.


Yenigün / Özgün Coşkun-Yağmur Uygur


Geri Dön