16 / 05 / 2024

Ekonomi Üniversitesi

Ekonomi Üniversitesi

İzmir metropolünün gözde ilçelerinden Balçova'da bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali İhsan Ülker 5 yıllık sürenin projeleri için yetmediğini, yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için ikinci dönemde görev almak istediğini söyledi.

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

İzmir Ekonomi Üniversitesi personel alımı yapıyor! İşte başvuru koşulları ve detayları

Üniversite Rektörlüğü bugün sabah saatlerinde yeni bir öğretim üyesi alım ilanı yayınladı. İlanlara başvurular ise 14 Mart itibariyle alınmaya başlandı. Adaylar, ilanlarda belirtilen koşulları ve şartları taşıdıkları takdirde ilanlar için başvuruda bulunabilecekler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’ndan İzmir’e deprem uyarısı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, bir yıl önce İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin birinci yılında yaptığı konuşmasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hasar gören binalar güçlendirilmeli mi yıkılmalı mı?

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi ardından herkesin güvenli konut arayışı içerisine girdiğini belirtti.

Kovid-19 ve deprem konut tercihlerini değiştirdi!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, deprem ve pandeminin konut tasarımında değişimler yarattığını belirtti. 

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

Gayrimenkul sektörü ekonomide önemli bir finansman değişim aracı haline geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen gayrimenkulün klasik emlakçılıkla yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek mühendis ve ekonomistlerin de sektöre dahil olması gerektiğini söyledi.

Hafif ve orta hasarlı binalar için ne yapılmalı?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

Zemin etüdü yıkıcılığı engelliyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, Ege Denizi'nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin, Bayraklı'daki yıkıcı etkisinin, zemin etüdünün önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Özbekistan'da şube açacak!

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Özbekistan Taşkent'te şube açacak

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, Kovid-19 salgınının İzmir'de gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçüközmen, gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti...

Salgın sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen, Covid-19’un gayrimenkul sektörüyle ilgili etkilerini ve gelecekte neler olacağını değerlendirdi.

Ekonomi Üniversitesi Haberi

Ekonomi Üniversitesi

İzmir metropolünün gözde ilçelerinden Balçova'da bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali İhsan Ülker 5 yıllık sürenin projeleri için yetmediğini, yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için ikinci dönemde görev almak istediğini söyledi.


Siyasi hayata 1974 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Gençlik Kolları'nın kuruculuğu ile başlayan Ülker,o günden beri çizgisini değiştirmeden siyasetin içinde yer almış. DSP'den 1999 yılında Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra koltuğu şimdiki Başkan Mehmet Ali Çalkaya'ya devretmiş.


2003 yılında başkanlık görevini sürdürürken CHP’ye dönen Ülker, “İzmir CHP'nin kalesidir” söylemini pek de doğru bulmadığını ifade ederek “İzmir kale mi tartışılır. Önemli olan partinin ismine güvenerek değil çalışarak seçimlere hazırlanmaktır. En ufak bir seçim bile çok önemlidir. Başkanlık döneminden sonra siyaseti bugüne kadar ulusal seviyeye çekerek yürüttüm. Kurucu Başkanı olduğum 9 Eylül...