30 / 04 / 2024

Ali Kızıldağ: Kıyı denetimi turizm temsilcilerini tedirgin ediyor!

Ali Kızıldağ: Kıyı denetimi turizm temsilcilerini tedirgin ediyor!

Maxx Royal Otel'de düzenlenen toplantıda Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla başlatılan kıyı denetimlerinin turizm temsilcilerini tedirgin ettiğini söyledi...



POYD üyeleri, Maxx Royal Otel'de düzenlenen toplantıda sezonu değerlendirdi. Burada konuşan Kızıldağ, bu ay sonu itibarıyla büyük oranda bitecek 2013 turizm sezonunun genel olarak iyi geçtiğini söyledi.


Gezi olaylarının temmuz ayındaki rezervasyonları olumsuz etkilediğini, azalmalar yaşandığını anlatan Kızıldağ, sonraki ayların ise daha iyi geçtiğini kaydetti.


Mısır'da yaşanan olaylardan Türk turizm temsilcileri olarak üzüntü duyduklarını dile getiren Kızıldağ, "Komşudaki yangının bize farklı etkileri olabilir. Mısır'ın sorunlarını bir an önce halledilmesini ümit ediyoruz. Umarız Mısır toparlanır ve turizm pastasından faydalanmaya devam eder" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla başlatılan kıyı denetimlerinden tedirgin olduklarını belirten Kızıldağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimlere ve ölçümlere başladığını, kendilerinin de sonucunu merakla beklediklerini ifade etti.


Kızıldağ, "Önümüzde koskoca destinasyonun yönetilmesine ilişkin o kadar sorun, sıkıntı, proje, strateji varken bir takım denetimler, genelgeler, talimatlarla uğraşıp duruyoruz. İnşallah kamusal bir takım presler durur da biraz kendi işimizi yaparız. Kıyı denetimleri bizi tedirgin ediyor" diye konuştu.


Lara'da faaliyet gösteren Baia Otel Genel Müdürü Özgür Bayrak, kıyı kenar çizgisi denetimlerinin devam ettiğini ve 12 Kasım'da yıkım kararlarının açıklanacağını vurgulayarak, "Lara bölgesinde çok enteresan bir kıyı kenar çizgisi var. Bazı oteller ilk otel olması sebebiyle daha yüksek, bazı otellerde de daha düşük bir kıyı kenar hesaplaması var. Bunlar çok rahatsız edici" diye konuştu.


Titanic Otel Lara Genel Müdürü Hediye Çete, Barut otelleri, Rixos otelleri ve birkaç otelin yönetim kurulunun bugün kıyı kenar çizgisi sorununu görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunacağını bildirdi.


- Gezi etkiledi, Mısır artış sağladı


Toplantıda konuşan Alanya'dan The Inn Resort Hotel Genel Müdürü Hayrettin Beşcanlar, özellikle erken rezervasyon döneminde çok iyi satışlar yaptıklarını, temmuz ayında herkesin yaşadığı kapasite düşüşünü bölge otellerinin de yaşadığını, Ramazan Bayramı'ndan sonra ise toparlandıklarını söyledi.


Gazipaşa Havalimanı'na Avrupalı tur operatörlerinin ilgi göstermeye başladığını anlatan Beşcanlar, söz konusu hava limanının turizme büyük katkı sağlayacağına inandıklarını bildirdi.


Side'den Hemera Otel Genel Müdürü Nuri İnce, Side'ye bu dönemde ilk kez Rusya pazarından müşteri gelmeye başladığını belirterek, "Bu, biraz Mısır ve diğer bölgelerdeki sorunlar nedeniyle uçakların Antalya'ya yönelmesinden kaynaklandı" dedi.


River And Lake Otel Genel Müdürü Yavuz Durmaz, bölgede yatak kapasitesi artışından endişe duyduklarını dile getirdi. Side'de Alman hegomanyasının yıkıldığını söyleyen Durmaz, yatak kapasitesindeki artışın ister istemez kendilerini Rus pazarına yönelttiğini kaydetti.


Kundu'dan Green Palace Genel Müdürü Derya Billur, temmuz ayının Gezi olayları nedeniyle kötü geçtiğini, ağustosta belli bir toparlanma olduğunu, eylülün ise Mısır'ın etkisiyle iyi geçtiğini söyledi. 2 Ekim'de Mısır'da, Tahrir'de yaşanan olayları acentelerin tekrar yorumladığını, bunun üzerine Mısır hükümetinin de yüzde 85 uçak sübvansiye kararını açıkladığını belirten Billur, "Biz devletten bugüne kadar böyle bir destek hiç görmedik" diye konuştu.


- "Ekimde böyle bir rakam görmedik"


Majesty Kemer Beach Genel Müdürü Ülkay Atmaca da Mısır'daki olaylar nedeniyle bazı rezevasyonların Türkiye'ye kaydığını belirterek, şöyle devam etti:


"Lüks segmentteki oteller Mısır'ın faydasını göremedi ama bizim gibi ekonomik ve iyi hizmet-fiyat dengesi oluşturan ucuz tesisler büyük fayda gördü. Majesty Kemer Beach'i 18 yıldır işletiyoruz, ekimde böyle bir rakam görmedik. Otelimiz dolu. Hem karlılıkta hem doluluk anlamında 4 yıldır en iyi sezonumuzu geçiriyoruz ve ilk defa kapanışımız 1 Kasım'ı bulacak." 


- Woods, 2 milyon 850 bin dolara Antalya'da golf oynayacak


Cornelia De Luxe Resort Oteli Genel Müdürü Ali Şahin de 7-10 Kasım tarihlerinde Turkish Airline Open 2013 Golf Turnuvası'nın yapılacağını hatırlatarak, dünyanın en ünlü golf oyuncalarından Tiger Woods'un da aralarında bulunduğu 70'in üzerinde golfçünün Antalya'ya geleceğini bildirdi.


Woods'a 2 milyon 850 bin dolar ayakbastı parası ödeneceğini, ödül kazanırsa ayrıca ödeme yapılacağını belirten Şahin, "Woods'un oynadığı maçları gösteren televizyonların izlenme oranı çok yüksek. Bunun bölgenin tanınırlığına büyük katkısı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


AA


Geri Dön