29 / 04 / 2024

Ali Koç, Los Angeles’tan ev aldı!

Ali Koç, Los Angeles’tan ev aldı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı iş insanı Ali Koç, Los Angeles'ta  14.5 milyon dolara süper lüks bir malikâne satın aldı.



Ünlü iş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un Los Angeles’ta çok lüks bir malikâne satın aldığı iddia edildi. Sözcü'de yer alan habere göre; Los Angeles’ın ünlü Bird Caddesi’nde yer alan ve Hollywood’un popüler bölgelerinden Sunset Strip’i tepeden gören bu lüks malikâne için Koç’un 14.5 milyon dolar ödediği belirtildi. Koç, malikane için ödemeyi nakit olarak yaptığı aktarıldı. 

Ali Koç'un satın aldığı malikane Los Angeles manzarasının yanı sıra Pasifik Okyanusu ve Catalina Adası manzarasına sahip. Lüks malikânede birçok lüks teknolojik sistemin ve otomasyon mekanizmasının olduğu belirtilirken, evin yapıldığı arazinin ise ABD’nin meşhur girişimcilerinden birine ait olduğu öğrenildi. 

Bir spor salonu ve bir sinema bulunan lüks malikanenin avlusunda bir bahçe yer alıyor. 

Ali Koç'un Angeles'taki evi için yorum yapan ABD basını Variety, “İş insanı Ali Yıldırım Koç ve eşi Nevbahar gayrimenkulün fiyatını gördü ve 14.5 milyon dolara satın aldı. İndirimli fiyatın tamamını nakit olarak ödediler. Bu, çiftin kolayca yapabileceği bir şeydi. Forbes, Koç’un net varlığının 1 milyon olduğunu yazarken akrabalarıyla birlikte kolektif varlıklarının 8 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Bu da onları Türkiye’nin en varlıklı ailesi haline getiriyor” dedi. 

836 metrekarelik bir yaşam alanına sahip olan lüks malikanenin yer altında 6 araçlık garaj yer alıyor. Cadde tarafında özel kilitli ve kameralarla izlenen bir giriş kapısı olan evde yapay şelale bulunuyor. 

Diğer yandan malikanede şömine ve bar da yer alıyor. Bar içerisinde iki adet mini buzdolabı, şarap rafı ve bulaşık makinesi yer alıyor. Mutfağın bazı noktalarında da özel bir tasarımcı tarafından geliştirilen paslanmaz çelik kullanıldığı belirtilirken zeminden-tavana kayan cam kapılar sayesinde manzaranın evin her yerinden görülüyor. 

Eve gelen ziyaretçiler için de 4 adet misafir yatak odası bulunuyor. Her misafir odası için de bir banyo yer alıyor. Yatak odalarından birinin master süitten biraz daha küçük olduğu ve şehir manzaralı bir balkonu bulunuyor.

Evin dışında havuz alanı olan lüks malikenin avuzun boyutları ile ilgili bir bilgi verilmedi. Fakat havuzun etrafında dinlenme ve spa alanlarının da bulunduğu söyleniyor.  

Ali Koç, Aziz Yıldırım döneminde alınan arazileri satıyor!


Geri Dön