28 / 04 / 2024

Ali Koç, Aziz Yıldırım döneminde alınan arazileri satıyor!

Ali Koç, Aziz Yıldırım döneminde alınan arazileri satıyor!

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, kulübün finansal durumunu toparlamak amacıyla Aziz Yıldırım döneminde alınan arazileri satıyor...



Fenerbahçe başkanlığına seçildiği dönemde camiaya büyük vaatlerde bulunan Ali Koç, geride bıraktığı 2 yılda, başarısız bir görüntü çizmesinin yanı sıra, kulübün kazanımlarını da eritiyor. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Sarı-lacivertliler, 2 sezondur sportif olarak eksilere düşerken; Ali Koç'un finansal açıdan rahatlamak için Aziz Yıldırım’ın kulübe kazandırdığı arazileri satma kararı aldığı öğrenildi.

Fenerbahçe, 3 Haziran 2018’de yapılan seçimde başkanlığa gelen Ali Koç zamanında, göreve geldiğinde Şampiyonlar Ligi vizesi almış, ligin en fazla gol atan, en az gol yiyen, ligi ikinci sırada bitiren bir takımdı. Ali Koç, bu takımın en etkili isimleri Fernandao, Giuliano ve Josef’i sattı, bir sonraki sezon da Eljif Elmas’ı yüksek bonservis bedeliyle yolladı. Fakat bu oyuncuların satışından elde edilen bonservis gelirleri boşa harcandı. Futbol takımı geçen sezondan bu yana sportif olarak dibe vururken, ne kadroda ne teknik heyette istikrar sürdürülemedi. 

Şimdi de arazileri satıyor

Başkan Ali Koç Fenerbahçe’yi finansal açıdan düzlüğe çıkarmak için bu kez Aziz Yıldırım döneminde kulübe kazandırılan arazileri satıyor. Koç, Edirne arazisi (16 bin metrekare),  Ankara  İncek Tesisleri arazisi (32 bin metrekare), Gebze arazisi (220 bin metrekare) ve Antalya’daki tapulu arazilerin atışını yaparak gelir kazanmayı amaçlıyor. Ali Koç, görevde bulunduğu 2 yıl içinde Fenerbahçe’ye kalıcı gelir sağlayacak bir proje gerçekleştirmezken, kulübün mevcut tapulu arazilerini satma kararı alması da kongre üyelerinden tepkilere sebep oldu.

Öte yandan Ali Koç yine Aziz Yıldırım döneminde Murat Ülker ile yapılan anlaşmayla kulübe kazandırılan Ataşehir’deki Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nun yanında bulunan 58 dönüm arazi ile ilgili de herhangi bir girşim yapılmadı. Koç, 30 Haziran tarihine kadar bir proje gerçekleştirilmezse, arazi Ülker grubuna geçecek. Böylece Fenerbahçe değerli bir araziyi kaybetmiş olacak.

Fenerbahçe'de ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor!

Koronavirüs Fenerbahçe'yi de vurdu! Son çare gayrimenkuller!


Geri Dön