Kentsel Dönüşüm

Ali Kurt'tan dönüşüm açıklaması: Beklentimiz, KİPTAŞ kefaletiyle vatandaşlara düşük faiz ve uzun vadeli kredi verilmesi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "Beklentimiz, KİPTAŞ kefaleti ile vatandaşlara düşük faiz ve uzun vadeli kredi kullandırılması" dedi. İşte Ali Kurt'un o açıklaması... 

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşesinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 senesindeki 5 yılda İstanbul'da 100 bin konutun dönüşümü sözünü hatırlayanınız var mı?" dedi ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un 2019-2024 arasında üretilen konut sayısının 11 bin olduğunu söylediğini belirtti. Dilek Güngör, yazısında Ekrem İmamoğlu ile Ali Kurt'un bankalara yazı yazdığını ve "Sıfır faizle kredi verin, konut yapalım" denildiğini de söyledi. 

"İstanbul'da yaşayanlar deprem korkusu içindeyken, belediyede ikinci baharını yaşayan Ekrem İmamoğlu, deprem seferberliği ilan etmekten öteye gidebildi mi?" diyen Güngör, İstanbullu'nun kaderinin PR, reklam, gezi bütçesine feda edildiğini söyledi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da https://x.com/AliKurtistanbul resmi X sosyal medya hesabından söz konusu iddialara yanıt verdi. 

Ali Kurt, söz konusu paylaşımına "Sayın 
@dilekgungor_
 bugünkü 
@sabah
 gazetesindeki 
yazınızı okudum. Bir gazeteci olarak, birçok kez dile getirdiğimiz bir çağrıyı üstelik takip edip, nasıl bu kadar çarpıtabildiniz, anlayabilmiş değilim
" diyerek başladı ve şunları söyledi: 

"Bir kez daha özet geçmek isterim, dilerim bu sefer konuyu tam olarak kavrayabilir ve kamuoyunu DOĞRU BİLGİLENDİREBİLİRSİNİZ.

- Kamu bankalarına uzun zamandır yaptığımız çağrı ne KİPTAŞ ne İBB adına bir kredi kullanmak ne de sizin ifadenizle "Sıfır faizle kredi verin, konut yapalım" şeklindedir.

- Riskli yapısını yenilemek isteyen ev sahiplerinin oluşan borçlanma bedelleri için kamu bankalarının DÜŞÜK FAİZLİ ve UZUN VADELİ KREDİ kullandırması için yapılan bir çağrıdır.

Yani vatandaş adına; kamu bankalarının uygun ödeme koşulları sağlaması ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle oluşan borç yükü için bir imkan sunmasıdır.

- Burada bir noktayı da belirtmek isterim: Maliyetler ve dolayısıyla borçlanmalarda yaşanan artışların sebebi piyasa şartlarıdır.

Piyasa şartlarının düzenleyicisi de MERKEZİ YÖNETİMDİR!

- Biz 3 yıl önce İstanbul Yenileniyor projemiz ile MALİYETİNE DÖNÜŞÜM hedefiyle yola çıktık. Bugüne kadar on binlerce başvuru aldık. Riskli yapılar yıktık, temeller attık, teslimler yaptık.

- Şu anda elimizde 100 bin insanı kapsayan, 27 bin riskli bağımsız birimin salt çoğunluğu var. Vatandaşlarımız borçlanarak evlerini yenilemek için imza vermiş durumda. Ancak bu ekonomik yükün altında eziliyorlar. Bizim kamu bankalarına çağrımız ve hem benim hem İBB Başkanımız 
@ekrem_imamoglu
'nun banka yöneticilerine resmi olarak yazdığı yazı da vatandaşlar adınadır.

- Beklentimiz: KİPTAŞ kefaleti ile vatandaşlarımıza DÜŞÜK FAİZLİ, UZUN VADELİ kredi kullandırılması için destek olunmasıdır.

- Ne bugüne kadar yaptığımız çağrıda ne de resmi mektuplarda “sıfır faiz” kelimesi geçmemiştir. Bunu neye istinaden bize atfettiğinizi de KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM.

- Son olarak; seçimden önce Başkanımız 
@ekrem_imamoglu
'nun açıkladığı düşük gelirli vatandaşlarımız ve düşük gelirli emeklilerimize sunulacak olan İBB Mali Destek Paketi’nden “tutulmayacak söz” olarak bahsetmişsiniz. Üzülerek söylüyorum; bir gazeteci olarak bunu da takip edememişsiniz, söz konusu paket temmuz ayında İBB Meclisi’nden geçti. 

- İBB Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi ile ilgili protokolü de 16 Ağustos Cuma günü, Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında İBB ve KİPTAŞ olarak imzalayacağız. KİPTAŞ ile evini yenilemek isteyen vatandaşlarımıza can suyu olacak bu paket dileriz kamu bankalarına da örnek olur.

- Kaynaklarını çeşitli kampanyalar adı altında kullandırmak yerine; İstanbul’u depreme hazırlamak, riskli yapıları yenilemek ve hayatlar kurtarmak için vatandaşlarımıza sunar."

Peki vatandaşlar İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili neler söyledi? İşte Ali Kurt'un paylaşımına yapılan yorumlar... 

 

Kiracılara 'sahte ilan' tuzağı! Konut kiralarken neye dikkat edilmeli?

Akaryakıta yeni zam kapıda: Benzin fiyatlarına bu gece zam geliyor: İşte son dakika akaryakıt fiyatları!

Öğrencilerin barınma krizi büyüyor! İstanbul'da kiralar yüzde 60 arttı! İşte en çok bu ilçe tercih ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arazi satışlarıyla gündemde: Yeni Mamak Kentsel Dönüşümü için 807.7 milyon TL'lik satış!