23 / 12 / 2024

Ali Sabancı Pratik Depo'ya ortak oldu

Ali Sabancı Pratik Depo'ya ortak oldu

Ali Sabancı, Özcan Tahincioğlu, Haluk Emiroğlu ve Reda Gargour, Pratik Depo adlı şirkete yüzde 51 ortak oldu



Küçülen ev alanları ve artan eşyalar iş dünyasından Ali Sabancı ve 8 melekler olarak adlandırdığı yatırımcı arkadaşlarını büyükşehirlerde yaşayanlar için önemli bir ihtiyaç haline gelen depo yatırımı yapmaya yöneltti. Işıl Oytaç ve Yasemin Oytaç tarafından 2007 yılında kurulan ve 1 yıl önce Ali Sabancı, Haluk Emiroğlu, Özcan Tahincioğlu, Reda Gargour'un yüzde 51 pay ile ortak olduğu Pratik Depo, şehirde yaşayan ve fazla eşyalarını depolamak isteyenleri hedefliyor. Şehirlilerin dar mekan sıkıntılarına cevap verecek olan sistemde eve sığmayan ya da depolanmak isteyen fazla eşyalar için 1 gün öncesinden Pratik Depo'ya telefon açılarak depo kiralanıyor. Pratik Depo ortaklarından Ali Sabancı, orta vadede 20 milyon TL'lik bir yatırım öngördüklerini söyledi. Sabancı, Muğla ve Antalya gibi nüfusun yoğun olduğu şehirlere de yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

'SEKİZ MELEKLER'
Aralarında Ali Sabancı, Halk Emiroğlu, Özcan Tahincioğlu'nun bulunduğu 8 yatırımcı kendilerine 8 Melekler adı vererek farklı alanlardaki projeler ortak oluyor. Sabancı, bazen hep birlikte bazen tek başımıza bazen de bu ortaklıkta olduğu gibi bir kaçımız bir projeye ortak olabiliyoruz" dedi. Emiroğlu bir sonraki yatırım hedeflerinin ev güvenliğine yönelik alanda yatırım yapmak olduğunu söyledi.
Sabah

PratikDepo 10 senede 56 bin müşteri hedefliyor

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Pratik Depo evde yer açıyor

Ev ve ofislerde yer kaplayan eşyaları saklama hizmeti sağlayan Pratik Depo, ayda 45 liraya evlerde yaşam alanı açıyor

Pratik Depo'nun yatırımcı ortağı Ali Sabancı, 1 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptıklarını belirterek, İstanbul'dan 6 milyon lira kazanmayı hedeflediklerini söyledi.
Firmanın Satış ve Pazarlama Müdürü Işıl Oytaç da tüketicilerin eşyalarına her zaman ulaşabileceklerini vurguladı. En çok bebek odalarının depolandığını söyleyen Oytaç, 700 müşteriye ulaştıklarını ve 10 yıl içinde 56 bin müşteri hedeflediklerini söyledi.
Milliyet

Evdeki fazla eşyalarını koyacak yer bulamadılar, PratikDepo'yu kurdular

Pegasus Havayolları Başkanı Sabancı, ortağı olduğu PratikDepo'nun ihtiyaçtan doğduğunu söyledi. Ali Sabancı, 'Evdeki fazla eşyaları koyacak yer bulamadım. Pegasus'un deposuna kaldırdım, mobilyalar yüzme öğrendi. Bunun üzerine PratikDepo'yu kurduk' dedi

Ortakları arasında Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Tahincioğlu Holding İcra Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ile Haluk Emiroğlu, Reda Gargour ve Işıl Oytaç'ın bulunduğu PratikDepo, evindeki fazla eşyaları koyacak yer bulumayanların imdadına yetişiyor.

1.5 metreküp, 3 metreküp ve 7 metreküpten oluşan PratikDepo'ların aylık kirası KDV hariç 45 TL ile 135 TL arasında değişiyor. Sistem sayesinde evdeki fazla eşyalar PratikDepo çalışanları tarafından sökülüyor, depolanıyor. Sonra bu depolar ana merkeze götürülüyor. Üniversiteyi yurtdışında okuduğu için depo olayına çok alışkın olduğunu söyleyen Ali Sabancı, “Yurtdışında depoları çok kullandım. Çünkü ben üniversitede okurken yatakhanede kaldım. Üniversite öğrencisiyken inanın benim bile maddi sorunlarım vardı. Fazla eşyalarımı da hep depolarda tuttum. İstanbul'daki evimde de fazla eşyalar oluşmaya başlayınca bunları topladım ve Pegasus'un deposuna kaldırdım. Bir gün bir de baktım ki bizim depodaki mobilyalar yüzme öğrenmiş. Yani depoyu su basmış. 1.5 yıl önce bu projeyi anlattıklarında Melek Yatırımcı Grubu olarak ortak olmaya karar verdik” dedi.

Evler küçüldü
İlk etapta 6 milyon TL yatırım yapmayı planladıklarını belirten Sabancı, bunun 1 milyon TL'sini hayata geçirdiklerini açıkladı. “Buradan milyar dolar kazanma peşinde değiliz” diyen Ali Sabancı, İstanbul'da 3 milyon hane olduğunu anlattı.Yurtdışında okudukları dönemde Ali Sabancı'nın depolama şirketlerinin en iyi müşterisi olduğunu belirten Özcan Tahincioğlu da, “Benim de eski eşyaları atmama gibi bir huyum var. Bu depo olayı benim için de çok iyi oldu. Günümüzde evler küçülüyor. İnsanlar daha çok rezidansta yaşamaya başlıyor. O zaman da fazla eşyaları koymak için yeni alanlara ihtiyaç duyuluyor. ‘Artı bir' (odadaki fazla eşları alarak yeni bir alan yaratma) konsepti hayatı kolaylaştırıyor. Bu sayede eskiden giyim odası olarak kullanılan bir yeri oyun odasına ya da maç seyretme odasına dönüştürmek mümkün oluyor” diye konuştu.

Şuana kadar 700 kişiye hizmet verdiklerini söyleyen PratikDepo Genel Müdürü Işıl Oytaç da, “En çok çocuk odası, yazlık-kışlık eşya ve hobi malzemeleri depoluyoruz. Bu yüzden tatil şehirlerinden de büyük talep alıyoruz” açıklamasında bulundu. Pratik Depo müşterilerinin yüzde 60-70'ini kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Oytaç, 10 sene içerisinde 56 bin müşteri hedeflediklerini kaydetti. PratikDepo'daki eşyalarına diledikleri zaman ulaşabilen tüketicilere ayrıca üç ayda bir kez depolarını eve ücretsiz olarak getirtme olanağı sunduklarını ifade eden Oytaç şöyle devam etti: “Böylece insanlar kentin daha merkezi ancak nispeten yüksek fiyatlı bölgelerinde daha küçük bir dairede oturabiliyor.”

Eşyalar sigortalanıyor
PratikDepo ana deposunda, küçük (1.5 metreküp), orta boy (3 metreküp) ve büyük (7 metreküp) olmak üzere üç farklı PratikDepo çeşidi bulunduğunu anlatan Işıl Oytaç, “Küçük PratikDepo'ya, iki adet çamaşır makinesi veya bir buzdolabı sığarken, orta boy PratikDepo'ya sekiz adet çamaşır makinesi sığdırılabiliyor. Büyük PratikDepo ise 16 adet çamaşır makinesini ya da 2 metre boyunda altı adet buzdolabını saklayabilecek ve ortalama 40 metrekarelik alanı toparlayabilecek kapasitede” dedi.

Oytaç şöyle devam etti: “Kaza, yangın ve hırsızlığa karşı sigorta güvencesinde olan eşyalar, kullanıcının tercihine bağlı olarak PratikDepo elemanları tarafından evde paketleniyor ve anahtarın kullanıcıda kalması amacıyla kapısı bizzat kullanıcı tarafından kilitleniyor. Zarar görmemesi için koli, köpük veya yardımcı ambalaj malzemelerine sarılarak ana depoya taşınan eşyalar, kullanıcının ihtiyacı olduğunda, PratikDepo tarafından tekrar kapısına kadar getiriliyor. Böylece kullanıcı, kendine özel PratikDepo'sunun içinden arzuladığı eşyayı alabiliyor, yerine yenisini koyabiliyor. ” Oytaç, ana depolarının Şekerpınar, Yakacık, Tuzla ve Güneşli'de olduğunu anlattı.
Radikal

PratikDepo'ya girdi, ev ve ofiste yer kaplayan eşyaya davet çıkardı

Ev ve ofislerde yer kaplayan eşyaları saklama hizmeti sağlayan PratikDepo'nun Yatırımcı Ortağı Ali Sabancı, bu işe 1 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptıklarını ve henüz emekleme döneminde olduklarını belirtti.

Yurt dışında okuduğunu ve o dönemde bu hizmeti kullandığını belirten Sabancı, “Yatakhanede bir anda eşyaların işgali altında kalıyorsunuz. Bununla başa çıkabilmenin iki yolu var. Ya çok daha pahalı bir yere kiraya geçeceksiniz ya da depo hizmeti alacaksınız. Üniversite öğrencisiyken inanın benim bile maddi sorunlarım vardı” dedi.

Hedef 6 milyon TL

Bu işten milyar dolar kazanma peşinde olmadıklarını söyleyen Ali Sabancı, İstanbul'da 3 milyon hane olduğunu ve sadece İstanbul düşünüldüğünde 6 milyon liralık bir yatırım öngördüklerini söyledi. Pratik Depo'yu, İstanbul'da yaygınlaştırdıktan sonra tatil yörelerinde de hizmet vermeyi düşündüklerini ifade eden Sabancı, “Buraları kattığımızda hesap 7 milyon haneye çıkıyor. Bu sayılarda 20 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz” diye konuştu.

700 müşterisi var

PratikDepo Satış ve Pazarlama Müdürü Işıl Oytaç ise, İstanbul'da Şekerpınar, Yakacık, Tuzla ve Güneşli'de olmak üzere 4 adet 40 bin metrekare depolarının olduğunu ve Avrupa yakasında depo sayılarını artırmayı planladıklarını söyledi. Oytaç, en çok bebek odalarının depolandığını ve genelde orta boy deponun tercih edildiğini ifade ederek, şimdiye kadar 700 müşteriye ulaştıklarını bildirdi. PratikDepo müşterilerinin yüzde 60-70'ini kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Oytaç, 10 sene içinde 56 bin müşteri hedeflediklerini kaydetti.

40 metrekarelik alanı toparlıyor

PRATİKDEPO'nun küçük, orta boy ve büyük olmak üzere üç farklı PratikDepo çeşidi bulunuyor. Küçük PratikDepo'ya, iki adet çamaşır makinesi veya bir buzdolabı sığarken, Orta Boy PratikDepo'da sekiz adet çamaşır makinesi saklanabiliyor. Büyük PratikDepo ise 16 adet çamaşır makinesini ya da 2 metre boyunda altı adet buzdolabını muhafaza edebilecek ve ortalama 40 metre karelik alanı toparlayabilecek kapasitede. Büyük depo 135 lira, orta depo 75 lira, küçük depo 45 lira ve KDV bedelleriyle beraber aylık olarak kiralanabiliyor. Eşyalar üst düzey güvenlik önlemlerinin bulunduğu rutubetsiz, haşereye karşı ilaçlanmış, nemlenmeyen, küflenmeyen, ısıya ve soğuğa dayanıklı kasalarda saklanıyor.
Hürriyet

Bu da saklama hizmeti! 
 
Evinizdeki fazlalıkları Sabancı, Pratik Depo'ya kaldıracak

EV ve ofislerde yer kaplayan eşyaları saklama hizmeti sağlayan PratikDepo'nun Yatırımcı Ortağı Ali Sabancı, bu işe 1 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptıklarını ve henüz emekleme döneminde olduklarını belirterek, İstanbul'daki faaliyetlerinden kazanmayı hedefledikleri 6 milyon liranın fantazi bir rakam olmadığını söyledi. Pratik Depo'nun tanıtım toplantısında konuşan ve “Buradan milyar dolar kazanma peşinde değiliz” diyen Sabancı, Pratik Depo'yu, İstanbul'da yaygınlaştırdıktan sonra tatil yörelerinde hizmet vermeyi düşündüklerini anlattı. Sabancı, “Buraları kattığımızda hesap 7 milyon haneye çıkıyor. Bu sayılarda 20 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz” diye konuştu.

'Yaşama yer açın'

Pratik Depo ortaklarından ve Satış ve Pazarlama Müdürü Işıl Oytaç ise PratikDepo'nun evlerde ve ofislerde yaşam için ekstra alan yarattığını anlattı. “Yaşama Yer Açın” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Oytaç, “Pratik Depo ana deposunda, küçük, orta ve büyük olmak üzere üç farklı PratikDepo çeşidi var. Büyük depo 135 lira, orta depo 75 lira, küçük depo 45 lira ve KDV bedelleriyle beraber aylık kiralanabiliyor” dedi.
Vatan


Geri Dön