10 / 05 / 2024

Ali Sami Yen arsasına Selenium projesi yapılacak!

Ali Sami Yen arsasına Selenium projesi yapılacak!

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, TOKİ'nin yaptığı ihale ile 900 milyon liralık satış hasılatı ve İdare'ye 387 milyon lira arsa payı önererek aldığı Ali Sami Yen arazinde ortaklık arayışında yön değiştirdi



Zorlu Holding ile ortaklık yapacağı konuşulan Aşçıoğlu, Zorlu ile anlaşmanın sağlanamadığını belirterek projeye iki yeni ortak aldığını kaydetti. Aşçıoğlu, "Yabancılarla da görüşüyordum ama onlarla da olmadı. Şimdi iki yeni ortak aldım. Üç iyi arkadaş bu projeye ortak olacağız" derken ortakların ismini açıklamaktan kaçındı. Aşçıoğlu, Ali Sami Yen projesine yine Selenium ismini vereceklerini söyleyerek "Toplam 3 binadan oluşacak projede Versace'nin Ürdün'de isim hakkına sahip olan bir grup 'Binayı bize verin Versace adıyla işletelim' önerisinde bulundu. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

"1.5 MİLYON DOLAR KAPARO"

Aşçıoğlu, projeyi Las Vegas'a benzeteceğini söyleyerek "Su ve ışık oyunları bu çarşının bir parçası olacak. İstanbul'un siluetine değer katacak bir proje olacak" diye konuştu. Aşçıoğlu, projedeki iki kulenin rezidanstan oluşacağına da dikkat çekerek dün Fulya Fuar Merkezi'nde A Plus Lüks konut fuarında bir açtıkları masada talep topladıklarını söyledi. Aşçıoğlu, gelen taleplerin daha çok 1+1 ve 2+1'lerden oluştuğunu söyleyerek "Projemiz daha belli olmadan daire almak isteyenler size kaparo bırakalım bize yer ayırım diyorlar. ABD'li bir arkadaşım 'Sana 6 ay içinde 1.5 milyon dolar vereyim. 6 ay sonra 1.5 milyon dolar daha veririm. Bana daire ayır" diyor.  TOKİ  kuralları gereği bunu yapamam diyorum. Şimdiden 75 ön talep geldi. Zaten toplam daire sayısı bu kadar olacak. Satışa çıktığımız gün hepsini satacağız" diye konuştu.
Sabah/Dilek TAŞ

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen’de Zorlu’yla yolları ayırdı, iki yeni ortakla anlaştı

Aşçıoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı arazisinde geliştirecekleri projede ortaklık görüşmelerini yürüttükleri Zorlu Grubu’yla yollarını son anda ayırdıklarını açıkladı. Herşeyin kesinleştiği bir anda bu kararı aldıklarını belirten Aşçıoğlu, “Son anda ticari anlayışlarımızın farklı olduğunu gördük” dedi. Torunlar Grubu’yla ortaklık görüşmesi yaptıklarını ancak anlaşmaya varmadıklarını kaydeden Aşçıoğlu, kısa bir süre önce önde gelen iki yerli inşaat şirketiyle kesin olarak anlaştıklarını açıkladı. Gizlilik anlaşması olduğu için isim vermekten kaçınan Aşçıoğlu, “İki şirketin sahibi de iyi arkadaşım. Birlikte 3 ortak, 300 milyon dolar yatırımla İstanbul’a Las Vegas kokan bir projeye başlayacağız” dedi.

Projelerinde rezidans konseptini belirlemek adına 3’üncü A Plus Konut Fuarı’nda nabız yokladığını söyleyen Aşçıoğlu, “Girişte alıcıların hangi tip daireleri tercih ettiğini araştıran bir form sunuyoruz. Kendi araştırmamız ise 1+1 ve 2+1’lerin ağırlıkla tercih edildiği yönündeydi” diye konuştu.

Projede bir ticari bloğu otel ya da ofis yapabileceklerini söyleyen Aşçıoğlu, “Rezidans bloklarından birini de bir şirket ‘Versace markalı rezidans yapalım’ diye teklif getirdi, görüşüyoruz. Ayrıca çeşitli markalarla tesis adı kullanımı için anlaşabiliriz” dedi.

750 kişiden talep var kaparo vermek istiyorlar

Projede 750 rezidansa şimdiden talep geldiğini söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, “Bir de kaparo bırakmak istiyorlar, ancak TOKİ şartı gereğince kabul etmiyoruz. En son ABD’li bir dostum, 3 milyon dolar kaparo bırakmak istedi. Satışlar başladığında 1 ayda tamamını satarız” diye konuştu. Projenin adının Selenium markasını taşıyacağını belirten Aşçıoğlu, şöyle devam etti: “Fiyatta da kesinlikle uçmayacağım. Çadır bölümünü verirlerse iyi olur, vermezlerse de çok önemli değil. Likör arazisinde yürütmeyi durdurma kararı devam ediyor, oradan da sonuç bekliyoruz. 250 milyon dolar yatırımla Likör arazisini de Ali Sami Yen projesine uyumlu hale getirip Selenium of İstanbul adını vermeyi planlıyoruz.”
Vatan/Nihal YUVACAN


Ali Sami Yen'le ilgili son gelişme!

Anlaşmalar bozuldu, durumlar değişti

Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapacağı proje için 2 hafta önce Zorlu Holding ile ortak olduğunu doğrulayan Aşçıoğlu İnşaat'ın patronu Yaşar Aşçıoğlu, "Her şey bitmişti. Anlaşmıştık. Son dakikada ticari anlayış farkından ötürü olmadı; pürüz çıktı. Ama tabii ki burada Zorlu'nun ticari başarısını tartışmak söz konusu olamaz. Biz uzlaşamadık" dedi. Ortaklık için gündeme gelen bir başka isim olan Torunlar GYO ile de görüştüklerini, ancak onlar ile de anlaşamadıklarını kaydeden Aşçıoğlu, "Ali Sami Yen'e 2 ayrı ortak getirdik. Yani üçlü bir konsorsiyum kurmuş olduk. İkisi de yerli şirketler. Ancak gizlilik protokolümüz var. İsimlerini söylemeyeceğim. Gelecek hafta duyuracağız" diye konuştu.

‘LÜKSTE RAKİBİM YOK PARAYA ACIMIYORUM'
"Lüks proje üretme konusunda Türkiye'de rakibim yok. Çünkü paraya acımıyorum" diyen Aşçıoğlu, Ali Sami Yen arazisinde planladığı proje için şu ipuçlarını verdi: "Bu proje de lüks olacak ama bu defa fiyatta uçmayacağım. Las Vegas kokan, su ve ışık oyunları olan bir proje olacak. 40 katın üzeri için yükseklik iznimiz yok. En fazla 168 metrelik bina yapabiliriz. Birinci kattan itibaren deniz görüyor bu arsa. Zaten çok yükselmeye gerek de yok. Türk halkı yüksekte yaşamayı çok sevmiyor. 40 kat konut için ideal."

Versace markalı rezidans teklifi
300 milyon dolarlık bir yatırım olacak proje için, dün başlayan A Plus Gayrimenkul Fuarı'nda müşterilerden talep toplayacaklarını aktaran Aşçıoğlu, "Daha önceki araştırmalarımıza göre genelde 1+1 ve 2+1 konutlar yapmamızı istiyorlar. Ancak fuarda da bir stant kurduk ve projeyle ilgilenen müşterilere formlar doldurmalarını rica ediyoruz" dedi.

‘MARKA KULLANDIRABİLİRİZ'
Aşçıoğlu, toplam 3 kuleden oluşacak projede 2 binanın rezidans olacağını, üçüncüsünün ise talebe göre otel ve ofis olacağını belirterek, "Yabancı bir şirket Versace'nin lisansını almış ve rezidans kulelerinden birinin Versace bloğu olmasını istiyor. Şu anda İstanbul'dalar. Görüşmelerimiz bir aydır sürüyor. Projede yine Selenium markası olacak ama tesisin isim hakkını da bir markaya verebiliriz. FiYapı İnönü Stadyumu gibi..." diye konuştu.


Parayı şimdiden veren var
Projeye çok ciddi talep olduğunu ve 750 kişilik liste oluştuğunu belirten Aşçıoğlu, "Zaten bu kadar daire yapacağız. 1 ayda satılır diye düşünüyorum. Şimdiden ‘Kaporayı vereyim, sonra konuşuruz' diyen var. Hatta ABD'li bir dostum 3 milyon doları gözden çıkarmış; ‘Vereyim' diyor. Ancak TOKİ kanunu gereği henüz satış yapamayız" dedi.
Habertürk


Geri Dön