02 / 05 / 2024

Ali Sami Yen'in yerine karma konseptte üç gökdelen yapılacak!

Ali Sami Yen'in yerine karma konseptte üç gökdelen yapılacak!

Mecidiyeköy'de bulunan eski Ali Sami Yen Stadı'nın yer aldığı arsaya yapılacak sürpriz proje şekillenmeye başladı. Proje, AVM, konut ve ofis konseptinde üç gökdelenden oluşacak



Mecidiyeköy 'de bulunan eski Ali Sami Yen Stadı 'nın yer aldığı arsaya yapılacak sürpriz proje şekillenmeye başladı. AVM, konut ve ofis konseptinde üç gökdelenden oluşacak projeyi ödüllü mimar Emre Arolat geliştirirken, projenin seçim öncesi görücüye çıkarılması planlanıyor. Cannes 'da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM 'de stand açan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Ali Sami Yen projesiyle ilgili ipuçları verdi. Aşçıoğlu ile projede ortaklık imzaladıklarını daha sonra ‘Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı 'na dönüşen şirkette yüzde 65 paya sahip olduklarını belirten Emre Torun, projeye hız verdiklerini söyledi. Torun, “Emre Arolat bize sürekli sunumlar yapıyor. Farklı bir proje olmasını istiyoruz. Üç blok gökdelen olacak. Ofis, konut, kesin olacak, diğer alanlar için de çalışıyoruz. Seçimden önce netleşir ” dedi.

Maket MIPIM 'e yetişmedi

Temmuz 2010 'da 461 milyon 500 bin TL arsa payı ile Ali Sami Yen Stadyumu ihalesini kazanan ve proje için ortak arayan Aşçıoğlu, ekim ayında Torunlar Gıda Sanayi ve Kapıcıoğlu İnşaat 'la el sıkışmıştı.

Torunlar GYO MIPIM 'de ‘Mall Of İstanbul ' projesini görücüye çıkardı. “Yetişseydi Ali Sami Yen maketlerini de fuara getirirdik ” diyen Torun, Mahmutbey gişelerine yakın inşa edilecek Mall Of İstanbul 'da 1400 konut, AVM, ofis ve otelin yer alacağını söyledi. Torun, projede ayrıca eğlence parkı, snow park ve botanik parkın yer alacağını ifade ederek, nisanda satışa çıkarılacağını kaydetti.
Radikal/NURİYE DOĞU


Geri Dön