28 / 04 / 2024

Ali Taylan:Türkiye'de konut açığı yüzde 30-35 civarında

Ali Taylan:Türkiye'de konut açığı yüzde 30-35 civarında

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Oda Başkanı Ali Taylan, Türkiye'deki konut açığı yüzde 30-35 civarındadır" dedi



Ali Taylan, "Dünya Konut Günü'nün kutlandığı günümüzde Türkiye'deki konut açığı yüzde 30-35 civarındadır" dedi.

Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Konut Günü" ilan etmenin ardındaki temel düşünce ve amacın, hükümetlere, yerel yönetimlere ve genel olarak kamuoyuna, "insan yerleşimlerini daha iyi bir hale getirmenin ne kadar acil bir sorun olduğunu hatırlatmak" olduğunu belirtti.

Herkesin ev sahibi olamadığını ve konut açığının önemini koruduğunu ifad eden Taylan, "Dünya Konut Günü'nün kutlandığı günümüzde Türkiye'deki konut açığı yüzde 30-35 civarındadır" dedi.

Bu rakamın hızla kapanması için çalışıldığını dile getiren Taylan, "Herkesin konut sahibi olmasını dileriz. Günümüzde uygulanan politikaları olumlu görüyoruz. Son dönemlerde hükümetin uyguladığı politikalar, çıkan yasalar, Mortgage, kredi faizleri ve  TOKİ  konut sıkıntısını gidermeye destek olmaktadır" diye konuştu.

Hükümetin çıkardığı destekleyici yasa ve programların vatandaşın konut sahibi olmasını kolaylaştırdığına dikkat çeken Taylan, İstanbul'un konut açığının ortalamanın biraz üzerinde olduğunu bildirdi. Bu durumun da depremde ilgil sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi.

Konutta, güvenlik, sosyal donatı, depreme dayanıklılık, oyun alanları, çevre düzenlemesi ve ulaşım gibi faktörlerin ön plana çıktığını ifade eden Taylan, "Artık insanlar daha fazla rahatlık istiyor, taleplerine yeniler eklenebiliyor. Gelir durumları yüksek ise akıllı konutlar ya da daha lüks konut talepleri olabiliyor" şeklinde konuştu.
AA


Geri Dön