01 / 05 / 2024

Ali Yücelen: Tüm genç iş adamları aynı çatı altında toplanmalı!

Ali Yücelen: Tüm genç iş adamları aynı çatı altında toplanmalı!

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen tüm genç işadamlarını aynı çatı altında birleşmeye davet etti. ASTOP Başkanlığı görevini üstlenen TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Barış Aydın da ortak akıl çağrısı yaptı...



Dünya Gönüllüler Günü,  Ankara  Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ASTOP tarafından düzenlenen gecede kutlandı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski bakanlar Rüştü Kazım Yücelen, Ali Coşkun, Agah Oktay Güner'in de katıldığı ve ödül aldığı törende, çalışmalarıyla takdir kazanan 100 sivil toplum kuruluşunun temsilcisine ve sivil toplum kuruluşlarına destek veren isimlere Şükran Belgesi ile takdim edildi. Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Başkanı sanatçı Metin Şentürk de ödül aldı.

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen kutlamada ASTOP Başkanı Veli Sarıtoprak görevini TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın'a devretti. Veli Sarıtoprak yaptığı konuşmada herkese gençleri dinleme ve gençlerin önünü açma çağrısı yaptı. Gecede ortak akıl vurgusu yapan TÜGİAD Ankara Şube Başkanı ve ASTOP Başkanı Barış Aydın, Dünya Gönüllüler Günü’nün, gönüllülük kavramının toplumda daha geniş kitlelere yayılması ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve global platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Aydın, “Toplumsal dayanışmanın, sivilleşmenin, demokrasinin gelişmesi, sivil örgütlenmenin güçlenmesiyle mümkün. Sivil Toplum Kuruluşları’nın verdiği enerjiyle Ankara, hedeflerine daha çabuk ulaşacak. Bu nedenle diyoruz ki gönüllü olmak, gelecek için karamsar olmaktan daha kolay. Gelin, hep birlikte ortak akılla çalışalım, ülkemiz ve yaşadığımız şehir için daha duyarlı olalım” dedi.

 Gecenin bir başka duygusal anı da, gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye'de STK'ların gelişmesine büyük katkıları bulunan siyasetçilere şükran plaketleri verilirken, İçişleri Eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e ödülünün oğlu TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen'in elinden almasıydı. Babasına bir STK Başkanı olarak plaket veren Ali Yücelen, konuşmasında; "Bu gecenin benim için çok önemli bir özelliği var. Sizin de bildiğiniz gibi kabul edileceği 


müjdelenen dualardan bir tanesi de baba duasıdır. Allah bize onun öğrettiği değerler üzere yaşamayı ve onun duasına mahzar olmayı nasip etsin." diyerek duygularını dile getirdi. Genç işadamlarının, farklı siyasi görüş ya da inanca sahip olduğuna dikkat çeken TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen şunları söyledi : 

"Her yerde vurguluyorum, bizim şu anda en çok ihtiyacımız olan husus hoşgörü ve uzlaşmadır. Buradaki STK'ların en önemli özellikleri inanç ve siyasi görüş farkı gözetmeden herkesi bir amaç etrafında birleştirebilmeleridir.  Buradan belirli bir siyasi görüş etrafında örgütlenmiş iş dünyası STK'larına soruyorum, neden herkes kendi gençliğini istiyor? Neden kimse gençlerin, özellikle de genç işadamlarının diğer görüşlerden işadamlarıyla bir araya gelip farklı görüşlerden istifade etmelerini istemiyor? Günü gelir ki siz öyle düşünmeseniz bile sadece ama sadece değer verdiğiniz birisinin sizden farklı görüşünü ifade edebilmesini savunarak ve hatta onun adına o görüşü ifade ederek toplumsal uzlaşmaya katkı sağlayabilirsiniz. Bu anlamda her farklı grup kendi gençlik yapılanmasını teşvik ederek birleşmeye katkıda bulunmalıdır"

Gecede bir konuşma yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de, tüm Ankaralıları EXPO hedefi etrafında güç birliği yapmaya davet etti. Yüksel, "EXPO'ya talip olmalıyız. Çocuk ve EXPO kavramlarını yan yana getirmeliyiz ve bu dev organizasyonun gerçekleştirilebilmesi için gerekli alt yapıyı hazırlamalıyız. Ankaramız'da uluslararası kongre merkezleri ve fuar alanları inşa ederek başkentimizi bu anlamda hak ettiği yere taşımalıyız" diye konuştu. 

ASTOP üyesi STK'ların yönetici ve üyelerinin de katıldığı coşku dolu geceye Ankara Seğmenler Kulübü Derneği üyesi seğmenlerin gösterileri ve ünlü sanatçı Safiye Soyman konseri de renk kattı. 



Geri Dön