17 / 05 / 2024

Aliağalı sanayicilere imar müjdesi!

Aliağalı sanayicilere imar müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İzmir Bergama'da düzenlediği mitingde, bir kanadıyla Ankara'ya bir kanadıyla İstanbul'a bağlanan İzmir'i kimsenin durduramayacağını söyledi. Davutoğlu konuşmasında Aliağa ile ilgili müjdeler verdi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin  İzmir  Bergama'da düzenlediği mitingde, bir kanadıyla Ankara'ya bir kanadıyla İstanbul'a bağlanan İzmir'i kimsenin durduramayacağını söyledi. Davutoğlu konuşmasında Aliağa ile ilgili müjdeler verdi.

"İzmir'i Akdeniz'in en güzel, en gelişmiş limanına sahip kılacağız. İzmir'i yükselen bir yıldız yapacağız" diyen Davutoğlu, "7 yat limanı ve 2 balıkçı barınağı yapacağız. Avrupa'nın en modern lojistik merkezlerinden birini İzmir'e yapıyoruz. Bergama için de büyük bir öneme sahip olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nı yapıyoruz. Bu limana emeği geçen bütün ulaştırma bakanlarımıza, Sayın Binali Yıldırım'a, Sayın Lütfi Elvan'a şimdi Sayın Feridun Bilgin'e teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki AK Parti döneminde bu limanın İzmir'e ne bereketler getirdiğini herkes görecek, aynı zamanda Aliağa'dan limana demir yolu bağlantısı da yapıyoruz" şeklinde konuştu. Ahmet Davutoğlu göreve geldiklerinde Bergama'nın birçok ihtiyacının bulunduğunu belirlediklerini anlatarak, "Yıllardır yapılamayan 150 yataklı Bergama Devlet Hastanesini biz yaptık, hizmete açtık. Bereketli elleriyle, alın teriyle Bergama'nın toprağını karış karış işleyen çiftçi kardeşlerimize bugüne kadar 260 milyon lira nakit destek verdik. Zeytin üreticilerini desteklemek için 1,5 milyon Gemlik türü zeytin fidanını bedelsiz dağıttık. İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle tam 75 bin dönüm araziyi sulamaya açtık" ifadesini kullandı. Buraya da yeni müjdelerle geldiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Şu anda Aliağa'ya kadar gelen İzban Raylı Sistemi, Bergama'ya kadar gelecek inşallah. İzmir'in ikinci havalimanını bu bölgeye yapacağız. Bergama'nın, Dikili'nin, Foça'nın, Kınık'ı kalkınmasına büyük hız vereceğiz. Aliağa'da demir çelik tesislerimizin ve özellikle kamyoncularımızın yol sorunu olduğunu biliyoruz, belediyenin çözemediği bu sorunu en kısa sürede Karayolları Genel Müdürlüğü üzerinden çözeceğiz. Bergama'ya Musacalı ve Sarıcalar barajları ile Seyitlik ve Narlıca göletlerini yapıyoruz. Bergama'nın yeşiline yeşil, suyuna su, muhabbetine muhabbet katacağız inşallah. Bergama çevre yolunu önümüzdeki sene tamamlıyoruz."



Bizim Anadolu 


Geri Dön