02 / 05 / 2024

Alicin Manastırı yok olma tehlikesi altında!

Alicin Manastırı yok olma tehlikesi altında!

Sümela Manastırı’ndan da eski olduğu bilinen ve turizme kazandırılması amaçlanan Alicin Manastırı, yok olma tehlikesi altında.



Tarihi zenginlikleriyle tüm dünyanın ilgisini çeken Sümela Manastırı'na benzerliğiyle bilinen ve daha eski olduğu tahmin edilen tarihi Alicin Manastırı'nın turizme kazandırılması bekleniyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan manastır görenleri kendine hayran bırakıyor. Sınırlar içinde birçok tarihi eseri bulunan Ankara'nın bir tarihi dokusu da Kızılcahamam'da meydana çıktı.

Ankara'yı turizm açısından ilerilere taşıması amaçlanan Alicin Manastırı'nın kapsamlı bir restorasyona ihtiyacı bulunuyor. Dik bir yamaç üzerinde kurulan Alicin Manastırı'nın geçmişi hakkında net bilgiler yer almıyor olması bu manastırı daha da gizemli kılıyor. Yöre halkının anlattığı rivayete göre, zamanında keşişler bu manastırda gizlenip ibadet ediyordu. Define avcılarının da yıllar boyu hedefinde olan tarihi manastır, bugün yok olma tehlikesi yaşıyor.

Alicin Manastırı ile ilgili araştırmalarda bulunan Şehir Tarihçisi Abdülkerim Erdoğan, tarihi manastırla ilgili "Yapının içerisinde yapının yapılış amacıyla ilgili bilgi verecek bir ize rastlanılmadı. Tam karşısında Asarkale var. Çeltikçi Asarkale SİT alanı olarak ilan edildi ama turizme de kazandırılması gerekiyor. Manastır, Çeltikçi Asarkalesi ile arasında bağlantı kurularak güzel bir turizm alanı oluşturulabilir" diye konuştu. 
 


Geri Dön