27 / 04 / 2024

Alinur Aktaş'tan havaalanı arsası açıklaması!

Alinur Aktaş'tan havaalanı arsası açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan ‘Doğanbey’in taşınması ve Yunuseli Havaalanı’nın kaldırılması yönündeki’ haberlerler ilgili açıklama yaptı.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğanbey’in taşınacağı ya da Yunuseli Havaalanı’nın ortadan kaldırılacağı yönündeki tartışmalara açıklık getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kent merkezinde yer alan Doğanbey’in sadece belediyenin kararıyla taşınmasının ya da burada seyreltme yapılmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Aktaş, konunun hükümeti ilgilendirdiğini, sorumluluğun devletin kapsama alanında bulunduğunu belirtti. Doğanbey’de bir hayatın olduğunu ve onlarca ailenin burada yaşamaya devam ettiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Doğanbey konusu belediyemizin tek başına alacağı bir karar değil. Bizler yerel yöneticiler olarak elimizdeki doneleri iletiriz, büyüklerimiz de olaya çözüm bulur. Doğanbey’de şu anda bir hayat var zaten. İnsanlar orada yaşıyorlar. Doğanbey konusunda hükümetimizin müdahil olması lazım. Bu, ‘akşamdan sabaha’ belediyenin alacağı bir karar değil” diye konuştu.

‘Yunuseli’ değerlendirilecek

Başkan Aktaş, açıklamasında Yunuseli Havaalanı konusuyla ilgili de konuştu. Sabiha Gökçen ve Yenişehir havaalanları nedeniyle Yunuseli’nin atıl pozisyonda kaldığını söyleyen Başkan Aktaş, havaalanı arazisinin şehrin çıkarları doğrultusunda değerlendirileceğini dile getirdi. Yunuseli ile sadece Doğanbey’i ilişkilendirmenin doğru olmadığını belirten Başkan Aktaş, “Yunuseli Havaalanı arsası, 9-10 bin konutun yapılabileceği bir yer. Hem de düşük yoğunluklu olarak. Bununla bir değil birkaç Doğanbey ikame edebilirsiniz. Bizim burada düşüncemiz şudur: Konut yapalım, gelir ortaklığı şeklinde. Sonra da bu konutları Bursa yararına değerlendirelim” diye konuştu. Bursa’ya ait arsaları ve binaları, ya da şehrin diğer değerlerini ‘en rantabl şekilde’ kullanmaya kararlı olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Bizim zaten Yenişehir havaalanımız var. ‘Merkezde bir tane daha olsun’ diye bir takıntımız yok. Sabiha Gökçen’i de dolu dolu kullanıyoruz. Mevcut seferlere ilaveten, İstanbul için 8 otobüs seferi daha koyduk. 3. Havalimanı ile ilgili de yetkililerden güzergah istedik. Buralar bize 45 dakika, 1 saat uzaklıkta yerler. Dolayısıyla genel düşünmek lazım” dedi.


Geri Dön