08 / 05 / 2024

Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK), 2023 yılı için Alman ekonomisinin hareketsiz kalacağını ve yüksek enflasyon beklentisini dile getirdi. DIHK'nın açıklamaları, Almanya'nın ekonomik büyüme potansiyelindeki sınırlamaları ve küresel ekonomik belirsizlikleri yansıtıyor.



Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

Öngörülere göre, bu yıl %0,4'lük bir büyüme olabilir

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) konuya ilişkin önemli veriler paylaştı. Bu verilere göre Alman ekonomisinde bir büyüme kaydedilemedi. Bunun başlıca nedenleri arasında 2023 yılının ilk birkaç ayındaki beklenmedik yüksek enflasyon ve faiz oranlarının artışı yer aldı. Tüm bu etkenler tüketici harcamalarını kısıtladığı için 2023 yılında Alman ekonomisinde büyüme gerçekleşmedi.

2022 yılının son aylarında ise Alman ekonomisinin yüzde 0,5 oranında küçüldüğü kaydedilmişti. Covid-19 salgını sürecinde ortaya çıkan zorluklar hafiflemiş olsa da, ülke ekonomisi faizlerin yükselmesi ve yüksek enflasyon faktörlerine bağlı olarak alım gücünün düştüğü belirtilmiştir. Alman hükümetinin 2023 yılı için beklentisi ise yüzde 0,4 oranında bir büyüme sağlamaktır.  Öte yandan, Alman ekonomi enstitüleri, ülke ekonomisinin bu yıl %0,3 oranında büyüme kaydedeceği yönünde öngörülerini paylaşıyor. 25 Mayıs’ta GSYH verilerinin son hali Destatis tarafından açıklanacaktır.

En son teknoloji ile donanmış BMW X7'ye Mayıs ayında 700 TL zam geldi

Alman kahve devi Tchibo yeni yatırımlarla Türkiye’yi merkez yapacak!

BMW'nin en prestijli modeli sizi bekliyor! Zarif tasarımı ile BMW 8 Mayıs zammı ne kadar oldu?


Geri Dön