29 / 07 / 2024

Alman firması CPBAU Ağaoğlu İnşaat ile ortaklık yapmak istiyor!

 Alman firması CPBAU Ağaoğlu İnşaat ile ortaklık yapmak istiyor!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yıllık cirosu 3 milyar euroya ulaşan Alman dev işbirliği için Ağaoğlu'nun kapısını çaldı. Ali Ağaoğlu, "Yaptığımız işleri çok beğendiler" dedi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


88 yıllık geçmişe sahip Alman CPBAU yatırım için İstanbul'a geldi. Alman devin hedefinde Ağaoğlu ile ortaklık var. Ortaklık için masaya oturan grupların görüşmesine sadece SABAH tanıklık etti. Ağaoğlu, görüşmeyi "Yaptığımız işleri çok beğendiler" diye yorumladı. Ağaoğlu ile inşaat, enerji gibi alanlarda ortaklık yapmak isteyen şirketin sahibi Rolf Heinecke, "Verimli bir ziyaret oldu. Biz Almanlar zor karar veririz. Projelerden ve yapılan kalitesinden çok etkilendim. En kısa zamanda işbirliği için adım atacağız" şeklinde konuştu. 


CİROMUZ ARTACAK 

Heyet, Ağaoğlu'nun helikopteriyle hem İstanbul'u hem de şirketin projelerini havadan gördü. Ali Ağaoğlu'nun Ataşehir'deki yönetim binasında bir araya gelen heyet, bölgede yapılan bütün projeleri yerinde görerek plan üzerinde inceleme fırsatı buldu. Ağaoğlu'nun İstanbul'un değişik bölgelerinde yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili de bilgi alan Heinecke, "Verimli ve güzel bir ortaklık olacak" yorumunda bulundu. 1925'te aile şirketi olarak kurulan ve Almanya'da tren yolları, inşaat, anahtar teslimi projelere mühendislik hizmeti veren CPBAU'nun 2012 cirosu 3 milyar euro. Heinecke, "Ciromuzu her yıl düzenli olarak artırmamız için yeni proje ve ortaklıklar yapmamız gerekiyor. Bu yeni ortaklıklarla yıllık ciromuzu 5-10 milyar euroya çıkarma hedefimiz var. Almanya'da bulunan 35 bine yakın köprünün 10 bini yıkılıp yeniden yapılacak. Bunu da biz yapacağız" diye konuştu. 


TÜRKİYE TAKİBİMİZDE 

Türkiye'yi yıllardır takip ettiklerini seyleyen Heinecke, "Son 10 yılda ekonomik alanda gösterdiğiniz yükseliş gözlerden kaçmıyor. Ülkenize gelip, doğru ortaklıklar yapmak için hep fırsat kolladık. Almanya'da iç pazar daralmaya başladı. Türkiye piyasası bizim için önemli ve yatırımlarımızı buraya yönlendirmek istiyoruz" dedi. 


Pazarda bizim de çimentomuz olsun

Alman CPBAU'nun hedefi inşaat, enerji gibi uzmanlık alanlarında Ali Ağaoğlu ile işbirliği yapmak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Heinecke, "Hızlı bir gelişim içinde olan Türkiye'de bizim de çimentomuz olsun istiyoruz. Uzun yıllar elektrik santralları ve lojistik merkezleri yaptık. Çelik konstürüksiyonda Almanya'nın lideriyiz" dedi.


Sabah Gazetesi


Geri Dön