28 / 04 / 2024

Almanlar, hizmet teknolojilerini otellere tanıtıyor!

Almanlar, hizmet teknolojilerini otellere tanıtıyor!

Almanlar, hizmet teknolojilerini otellere tanıtıyor. Winterhalter firmasının, Küçük Oteller Derneği ile gerçekleştirdiği ortaklık ile 25 üye, Almanya’nın Meckenbeuren bölgesine giderek, Winterhalter’in üretim tesislerine ziyarette bulundu.



Alman sanayi tipi bulaşık makinası firması Winterhalter; küçük otel yetkililerini Almanya’da ağırladı.

Winterhalter firmasının, Küçük Oteller Derneği ile gerçekleştirdiği proje ortaklığı doğrultusunda; 18- 21 Aralık tarihinde İstanbul otellerinden 25 üye, Almanya’nın Meckenbeuren bölgesine giderek, Winterhalter’in üretim tesislerine ziyarette bulundu. Endüstriyel mutfak sektörünün saygın firması Winterhalter’in üretim fabrikalarını gezen küçük otel sahipleri; Alman kültürü ile yoğrulmuş bu hizmet teknolojilerinin sürdürülebilirlik, inovasyon, pazarlama ve insan gücü kullanımı bağlamlarında farklı uygulamalarını gözlemleme fırsatı buldu.  Yine yakın bir bölgede bulunan sanayi tipi fırın markası Rational’i de, ziyaret eden otel sahipleri; sektörde üstün teknolojinin en uç noktalarındaki örneklerini, Rational fabrikasında keyifle beraberce yemek pişirip tadım yaparak deneyimledi.


Geleceğin teknolojisini keşfetme

 

İlk olarak derneğin İstanbul üyeleri ile yapılan çalışma; üyelere sektörün alanında en ileri teknolojilerini tanıma fırsatı sunması ve üyelerin ortak bir platformda buluşarak bilgi ve fikir paylaşımı yapabilmesi açısından da oldukça faydalı geçti. Fabrika ziyaretlerinin yanı sıra, İsviçre ve Avusturya’nın civar bölgelerine de gezilerde bulunan Küçük Oteller Derneği üyeleri; bu bölgelerin turizm yapısını da deneyimleme ve birbiriyle karşılaştırma fırsatı buldu.

Derneğin üyelerinden Village Park Resort & Spa’yı temsilen geziye katılan Münevver Öçalır; Winterhalter firmasının üyelere gösterdiği misafirperverlik ve şeffaf pazarlama tekniklerinin, müşteri ile arasında duygusal bir bağ oluşturmada ve marka bağlılığı yaratmada oldukça etkili bir yöntem olduğunu belirtti. Münevver Öcalır, şunları söyledi:

 “Otelcilik sektörünün en önemli ve kontrolü zor maliyetleri hususunda, teknolojinin geldiği noktayı görmek, beni gerçekten büyüledi. İmkansızı, yapmış durumdalar. Fabrikaları gezmenin yanı sıra; farklı ülkelerin mutfaklarını tadarak ve aynı sektörden aynı dili konuşabildiğimiz insanlarla beraber dolu dolu, keyifle geçen, oldukça verimli bir programdı. Bu tarz öğretici ve birleştirici etkinlerin, sektör olarak bakış açımıza kattığı zenginlik tartışılamaz” diyerek gerçekleştirilen bu sektörel geziye olan memnuniyetini ifade etti.

 

Sürdürülebilirlik ve inovasyon 


Küçük Oteller Derneği Başkanı Ömer Faruk Boyacı ise; gerek sürdürülebilirlik gerekse inovasyon anlamında, sektörün çok ileri bir noktasını temsil eden bu gibi firmaları yakinen gözlemlemenin oldukça önemli olduğunu belirtti. Faruk Boyacı; “Geleceğin teknolojisini yerinde tanıyarak, üretilen değeri deneyimleme fırsatı bulduk. Türkiye’deki eski, köhnemiş iş modellerinin, bu gibi sektörün öncü aktörlerinden öğreneceği çok şey var. Oldukça verimli bir programdı; dernek olarak sektöre yön veren, doğru firmalarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 




Geri Dön