06 / 05 / 2024

Almanlar'dan Bursa'ya 10 milyon euroluk fabrika!

Almanlar'dan Bursa'ya 10 milyon euroluk fabrika!

Almanya merkezli Freudenberg Sealing Technologies'in Bursa'da 10 milyon avroluk yatırımla kurduğu fabrikanın açılışı yapıldı. Claus Möhlenkamp, dünya çapında üretim ağlarının en modern fabrikalarından birini devreye aldıklarını söyledi.



Almanya merkezli Freudenberg Sealing Technologies'in  Bursa'da 10 milyon avroluk yatırımla kurduğu fabrikanın açılışı yapıldı.


Freudenberg Sealing Technologies Üst Yöneticisi Claus Möhlenkamp,  açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’da yaptıkları bu yatırımla, dünya  çapında üretim ağlarının en modern fabrikalarından birini devreye aldıklarını  söyledi.



Bu yeni tesiste üretilecek yüksek kalite ve yenilikçi ürünlerle  küresel ayak izlerini güçlendireceklerini belirten Möhlenkamp, fabrikada 220  kişinin çalıştığını, 2017 yılına kadar 100'den fazla ilave istihdam sağlanmasının  beklendiğini bildirdi.


Türkiye’nin, kendi firmaları için özellikle Otomobil endüstrisi  konusunda önemli bir pazar olduğuna dikkati çeken  Möhlenkamp, bu segmentte  Türkiye'nin yıllık yaklaşık yüzde 10'luk büyüme göstermesi nedeniyle çok iyi  yatırım imkanları sunduğunu dile getirdi.


ALMAN MECLİSİNİN KARARI


Möhlenkamp, gazetecilerin, Almanya Meclisinin Ermeni iddialarına  ilişkin kararını hatırlatması üzerine de "Bu dönemde birçok siyasi tartışma  oluyor ve ben siyaset adamı değil de iş adamı olduğum için gerçekten mutluyum.  Biz iş dünyası olarak politikadan ayrı hareket etmeye çalışıyoruz ve sonuç olarak  iş bir şekilde yolunu bulacaktır diye düşünüyorum" dedi.


Freudenberg Sealing Technologies Genel Müdürü Erdi Ceyhan da  Bursa'daki tesiste üretim, yönetim, pazarlama, lojistik ve ürün deposu  bulunduğunu bildirdi.


Ceyhan, bu fabrika sayesinde müşterilerinin isteklerini çok daha kısa  bir sürede yerine getirebileceklerini belirterek, "Böylece Freudenberg Sealing  Technologies’in ticari gelişimine hissedilebilir düzeyde olumlu katkı sağlamış  olacağız." diye konuştu.   Konuşmaların ardından fabrika katılımcılara gezdirildi.


FABRİKA 14 BİN METREKARELİK ALAN ÜZERİNE KURULDU


Otomotiv, tarım, Sivil Havacılık, gemi inşaatı, gıda ve ilaç, enerji  ve mobil iş makineleri için sızdırmazlık elemanları tedarikçisi olan Freudenberg  Sealing Technologies'in, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni fabrikası,  14 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu.


Milliyet


Geri Dön