28 / 04 / 2024

Limak'tan gıdaya 10 milyon euroluk yatırım!

Limak'tan gıdaya 10 milyon euroluk yatırım!

Limak Grubu bünyesinde bulunan gıda şirketi Limkon İsviçreli Wild Flavors ile işbirliğine gidiyor. Ortaklık kapsamında Limkon’un Adana’daki fabrikasına iki etapta toplam 10 milyon euroluk yatırım yapılacak...




Limak Grubu bünyesindeki Limkon Gıda, uluslararası doğal içerik tedarikçilerinden İsviçreli Wild Flavors GmbH ile güçlerini birleştirecek. İşbirliği kapsamında Limkon’un Adana’daki fabrikasında 5 milyon euro tutarında meyve suyu yatırımı yapılacak. 


TEK KAYNAKTAN SAĞLANACAK


Bu yatırımla birlikte içecek sektöründe ihtiyaç duyulan doğal meyve suyu tek kaynaktan sağlanmış olacak. İşbirliğinin duyurulması amacıyla  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Wild Flavors GmbH Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hans Peter Wild’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi. Yine kapasite artışı sağlayacak olan ikinci aşama yatırım da eklendiğinde toplam 10 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirilmesi öngörülüyor. 


SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK


Limkon fabrikası içinde 800 metrekare kapalı alanda en son teknoloji kullanılarak kurulacak olan yeni hat, sonbahar mevsiminin sonunda faaliyete geçirilecek. Hat yatırımı ile birlikte Limkon’un yıllık 80 bin ton olan üretim kapasitesi ilk etapta 100 bin tona ulaşacak. Böylece ulusal ve uluslararası pazarın ihtiyacı kolaylıkla karşılanacak.


ULUSLARARASI ALANDA TALEBE YANIT VERECEĞİZ


Törende konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Geride bıraktığımız beş yıl içinde sektörün önemli tedarikçilerinden biri olan Limkon, Türkiye’de en büyük nar ve narenciye üreticilerinden biri oldu. Yeni ortağımız Wild ise, dünya gıda sektörüne doğal içerik üreten en büyük tedarikçi. Yapacağımız ortaklık sonucu Limkon olarak ulusal ve uluslararası alanda çok daha fazla talebe yanıt verecek güce ulaşacağız” dedi. 


FABRİKADA ÇALIŞANLARIN YÜZDE 38’İ KADIN


ÖZDEMİR, bölgenin istihdamına sağlanan katkıdan da bahsetti. Fabrikada istihdam edilen 110 kişinin yanı sıra, 4.000 dönüm arazi üzerinde yapılan ekim ile yıllık 1.200 kişiye iş imkânı sağlandığını söyledi. Özdemir, “Limak Grubu olarak kadın istihdamına bilhassa önem veriyoruz. Limkon tesislerimizde de toplam çalışanlarımızın %38’ini kadınlar oluşturuyor ve böylelikle kendilerine doğrudan gelir elde etme imkânı vermiş oluyoruz” dedi. 



Esin Gedik/Akşam


Geri Dön