27 / 05 / 2024

Seykoç Alüminyum 10 milyon euroluk fabrika kurdu!

Seykoç Alüminyum 10 milyon euroluk fabrika kurdu!

Ağırlıklı olarak savunma, marin, taşımacılık, makine kalıp ve otomotiv sektörüne alaşımlı alüminyum ürünlerinde tedarik hizmeti veren Seykoç Alüminyum, 10 milyon euroya mal olan yeni fabrikasında faaliyete geçti...




Ağırlıklı olarak savunma, marin, taşımacılık, makine kalıp ve otomotiv sektörüne alaşımlı alüminyum ürünlerinde tedarik hizmeti veren Seykoç Alüminyum, yeni fabrika faaliyete geçti. Daha önce Kadosan Dudullu’da bulunan fabrikalarını 2013 yılının ilk yarısında 10 milyon euro’luk bir yatırım ile Çayırova’ya taşıdıklarının bilgisini veren Seykoç Alüminyum Genel Müdürü Murat Çığlı, 6 bin metrekare alana sahip yeni fabrikalarında faaliyete geçtiklerini bildirdi. Çığlı, bu yatırımla birlikte aynı zamanda fabrikalarında laboratuvar ve akıllı raf sistemini de faaliyete geçirdiklerini bildirerek, As9120 sertifikası içinde alt yapı yatırımlarının devam ettiğini kaydetti.


Bu yılın ilk yarısında bir önceki yılın ortalamasına göre tonaj bazında yüzde 27 artarak büyüdüklerini söyleyen Murat Çığlı, firmalarının hedefleri arasında satışlarının yarısını ihraç etmek olduğunu bildirdi. Çığlı, “Bu hedefe ulaşmak için kurumsal satış birimini kurulacak, bu birim kamu sektörü, kurumsal şirketler ve yurtdışı pazarına hizmet verecek.  Ayrıca firmamız 2014 yılında beş yurtdışı fuarına katılacaktır” dedi. Firmalarının ağırlıklı olarak savunma, marin, taşımacılık, makine kalıp ve otomotiv sektörüne yönelik faaliyette bulunduğunu söyleyen Murta Çiğli, sektöre yaklaşık 3 bin bin ton olan aktif stoku, dört şubesi, bir servis merkezi ve konusunda uzman yaklaşık 80 personeli ile alaşımlı alüminyum ürünlerinde tedarik hizmeti verdiklerini anlattı.


Kobiden



Geri Dön