27 / 04 / 2024

Almanya "fırsat kartını" çıkardı! Binlerce işçi alınacak

Almanya

Almanya'nın işgücü açığını kapatmak için Balkan ülkeleri ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden işçi alımı yapacağı belirtildi.



Almanya hükümeti iş gücü açığını kapatmak için bu yıl içerisinde 'fırsat kartı' uygulaması başlatacak. Almanya'nın Balkan ülkeleri ve Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülkeden işçi alımı yapacağı bildirildi. Halktv.com.tr'nin haberine göre; Almanya'nın iş gücü açığını kapatmak için işçi alımı yapmayı planladığı sektörler ve meslekler arasında; hizmet sektörü, hemşire ve hasta bakıcı, doktorlar, mühendisler, aşçılar ve garsonlar bulunuyor. Almanya'nın en büyük iş gücü açığının hizmet sektöründe olduğu ifade edildi. Alman hükümetinin ayrıca Almanya vatandaşı olmayı kolaylaştıracak bir düzenlemeyi de gerçekleştireceği kaydedildi. Ülkedeki yabancıların vatandaşlığa geçişini kolaylaştırmak için çalışma yürüten Alman hükümetinin bu konuyla ilgili yasa taslağı hazırlayarak görüş almak üzere ilgili bakanlıklara gönderdiği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön