29 / 04 / 2024

Almanya, Türkiye’den işçi istiyor! Maaşlar göz dolduruyor! İşte detaylar!

Almanya, Türkiye’den işçi istiyor! Maaşlar göz dolduruyor! İşte detaylar!

Almanya, Türkiye’den işçi alımı yapacak. Maaş ne kadar, aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar!



ALMANYA TÜRKİYE’DEN İŞÇİ ALIMI YAPIYOR!

Almanya, Türkiye’den işçi alımına yeşil yaktı. Yaklaşık 2 milyon işçi ve her sektörde uzman açığı bulunan Almanya, ilk öncelik olarak havalimanlarındaki personel sıkıntısını gidermek için Türk işçi başvurularına onay verdi. Gelecek Türk işçilerin evini işverenler ayarlayacak.

KTO Karatay Üniversitesi, Öğretim Görevlisi Ayça Mezde CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili bazı bilgiler verdi; "Biz dışarıdan bu şekilde taleplerin olacağının farkındaydık. Havacılık deneyimi almış ve havacılık mezunları öncelikli olacak. 20 ve 40 yaş arasında çalışanlar başvuru yapacaklar. A2 seviyesinde Almanca dil istenmektedir. Fakat hızlandırılmış bir dil kursuda ilave olarak verilecek. Bunun yanında alınacak kişilerin güvenlik kontrolleri yapılacak. Pasaport işlemlerinin tam, eksiksiz olması bekleniyor. İşveren tarafından kalacak yer sağlanacak. Bizim buradaki en büyük avantajımız Türkiye olarak bu süreçleri iyi yöneten bir kadromuzun olması ve genç nüfusa sahip olmamız.

Bizim üniversite olarak gönderimlerimiz sürüyor. Yavaş yavaş alımlar yapılacak. Bu süreçte benim tavsiyem gidecek vatandaşların hızlı bir şekilde Almanca öğrenmeleri isteniyor. Bunun yanında da pasaportlarını hazır tutmaları isteniyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Belgelerin hepsi tamamlandıktan sonra danışmanlar veya bizler aracılığıyla gerekli bilgiler alınması için iletişim kurulabilir. Konsolosluklardan veya bizlerden öğrenebilirler. Belgeler genelde güvenliğe yönelik oluyor. Başvurular olumlu giderse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor.

NE KADARLIK BİR KONTENJAN VAR?

7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı bulunuyor.  Türkiye'den şimdilik 2000 kişi istenmektedir.

MÜLAKATLAR NASIL OLUYOR?

Sürecin şimdi çok hızlı ilerlemesi gerekiyor. Ellerinden geldiği kadar hızlı karar verip hızlı seçip yapmaları gerekiyor. O nedenle mülakatlar da hızlı bir şekilde devam ediyor.

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlar yer alacak. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik göstermektedir.  Saatlik ücreti 14 euro 25 cent. Olarak belirlenmiştir.

ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?

Benzin ne kadar oldu? 25 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 25 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 25 Temmuz Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön