21 / 09 / 2024

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı:

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 




Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; başka bir kasabada oturan Türk yatırımcının, 100 metrelik sokağı 2500 Euro bedelle satın aldığı belirlendi. 

Ada/Parsel numarası 1588/11 olan sokağın, bölge yerleşime açılırken, bir kişinin malı olduğu ve 1990'lı yıllardan bugüne o kişinin elinde tuttuğu, neticesinde de açık artırmaya sunulduğu ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz sene sokağı alan Türk, “Evinize ve halen kullandığınız park yerlerine ulaşmak istiyorsanız, kullandığınız bölümü benden satın alabilirsiniz. Bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz” ifadelerinin yer aldığı bir mektup gönderdi. 

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Sokakta evi olan ve oradan geçmek, orayı kullanmak, park etmek zorunda olan Alman vatandaşlar paniklemiş durumda. 

Sokakta yaşayan 64 yaşındaki Lydia Saam, konu ile ilgili konuştu ve "Benim posta kutuma böyle bir uyarı gelince önce bunun 1 Nisan şakası olduğunu sandım. Mesajda 21 Temmuz 2022’den beri Yıldırım S. isimli adamın bu sokağın sahibi olduğu yazıyordu" ifadelerini kullandı. 

Bild am Sonntag gazetesi sokağın Zweibrücken belediyesi tarafından, “ekonomik gerekçelerle” satın alınmadığına dikkat çekti. 

Senelerdir bu sokakta oturan Alman ev sahipleri, bu durum yüzünden evlerini de satamadıklarıne, ne yapacaklarını bilemediklerine vurgu yapıyor. Sokakta yaşayan 74 yaşındaki Marianne Nicolau,  konuyla ilgili "Eşim Alexander ile 15 yıldır bu sokakta yaşıyoruz. Evi satmak istiyorduk ve birçok insanla da görüştük. Fakat bütün bu olaylardan sonra bütün alıcılar yan çizdi" değerlendirmelerinde bulundu. 

3 Mayıs tarihine kadar anlaşmaya varılamaması halinde, sokağın nasıl kapatılacağı henüz bilinmiyor. 

Bu sokakta yaşanan Alman vatandaşlar, çözüm bulmak amacıyla toplantı üstüne toplantı yapıyor. Alman medyası da olayı yakından takip ediyor. 

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 12 bin TL tavan ücret ve yüzde 40 zam teklifi! 

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz 2023 zammı tek tek hesaplandı! Hemen en düşük emekli maaşına bakın!

TOKİ'den Düzce'ye 48 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

 


Geri Dön