28 / 04 / 2024

Almanya'da konut kiralarının artması protesto edildi!

Almanya'da konut kiralarının artması protesto edildi!

Almanya Leipzig'de dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının artmasının protesto edildiği bir gösteride polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 



Almanya’nın Leipzig kentinde dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının yükselmesi protesto edildi. Protesto sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Saksonya Polis Sözcüsü Mandy Heimann, Connewitz ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılan göstericilerin kısa bir süre sonra polise ve binalara taş attığını, maytap yaktığını belirtti. Heimann, bunun üzerine "barışçıl olmayan bu durumdan" sebebiyle gösterinin polis tarafından sonlandırıldığını dile getirdi. 

Gösterinin sonlandırılmasından sonra polis ile göstericiler arasında yan caddelerde kovalamaca yaşandı ve çok sayıda kişi göz altına alındı. Polis ile göstericiler arasında yaşananların ardından bölgede tramvay trafiği de durdu. Olaylar sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve bir polis helikopter görev yaptı.

Leipzig’in Connewitz ilçesinde dün yapılan izinsiz gösteride de polis ile eylemciler arasında olaylar çıktığı, göstericilerin polise taş ve şişe attığı, oluşturdukları barikatları yaktığı ifade edilmişti.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!


Geri Dön