27 / 04 / 2024

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.



Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), yeni konutların inşaat fiyatlarına ilişkin şubat 2023 verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat fiyatları, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 15,1 artış gösterdi.

Aktarılan detaylara göre, bir önceki istatistiklerin açıklandığı 2022 yılı Kasım ayında yıllık bazda yüzde 16,9 artan yeni konutların inşaat fiyatları, 2022 yılının Mayıs ayında yüzde 17,6'lık yükselişle 50 yıldan fazla bir süreden sonra en yüksek artışı kaydetmişti.

Almanya da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, faiz oranlarında gözle görülür biçimdeki artıştan sonra yeni konutlar için inşaat maliyetlerindeki "muazzam" yükselişlerin konut sahibi olmak isteyenleri ve yatırımcıları planlanan projelerden kaçınmaya yönelttiğini kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), konut fiyatlarına ilişkin 2022 yılının son çeyrek verilerini geçtiğimiz günlerde resmen açıklamıştı. Resmi olarak açıklanan verilere göre, Almanya’da konut fiyatları geçen senenin ekim-aralık döneminde 2021'in aynı dönemine göre yüzde 3,6 oranında düşüş göstermişti. 


Geri Dön